I ORNELA MUTI BI DA BUDE RUSKINJA: Ja sam stanovnik Rusije, imam ruske korene i želim i državljanstvo!
Foto: EPA, Fonet, Profimedia

JOŠ JEDNA ZVEZDA

I ORNELA MUTI BI DA BUDE RUSKINJA: Ja sam stanovnik Rusije, imam ruske korene i želim i državljanstvo!

Planeta -

Italijanska glumica Ornela Muti ispričala je novinarima o svojim ruskim korenima i priznala da želi da dobije rusko državljanstvo.

"Ja sam stanovnik Rusije, registrovana u Moskvi. Nemam državljanstvo, ali dolazim ovde što češće mogu. Volela bih da imam rusko državljanstvo", rekla je Mutijeva.

Italijanska glumica je rekla da su njeni baba i deda poreklom iz Sankt Peterburga, pa je ona dugo vremena maštala da sazna više o ruskim tradicijama.

"Moj deda je bio jedan od lekara ruskog cara. Moja baba je bila pijanistkinja, a u našoj porodici imamo i pevačicu. Možda smo tako umetnički nadareni zbog ruskih korena", istakla je Mutijeva. Osim toga, ona je ispričala da razume Rusiju, da joj je zahvalna i uvek savetuje onima koji sumnjaju da obavezno odu tamo.

Mutijeva je navela da je ono što se prikazuje u italijanskim vestima pomalo razlikuje od onoga što ona svojim očima vidi u Rusiji, ali da ona nju politika ne interesuje.

"Ja razumem Rusiju i zahvalna sam joj. Ponosna sam što sam ovde", dodala je glumica.

foto: EPA, Profimedia, Fonet

Ornela Muti igra caricu Anu Ivanovnu u predstavi "Kristalni dvorac", čija premijera je zakazana za 10. septembra u Kremlju. Ranije su neki mediji pisali da će Mutijeva podneti zahtev za rusko državljanstvo, ali to se još nije dogodilo. Ako ga dobije, pridružiće se plejadi slavnih stranaca, među kojima su i slavni francuski glumac Žerar Depardje, zvezda američkih akcionih filmova Stiven Sigal i američki borac Džefri Monson

Kurir.rs/Sputnjik Srbija

Foto: EPA, Fonet, Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja