SRAMOTNA ODLUKA SUDA U AUSTRALIJI: Dečak (1,5) umirao 5 dana u najgorim mukama, a očuh ubica za 4 godine MOŽE NA SLOBODU! (VIDEO)
Foto: Printscreen YouTube/9 News Brisbane

JAVNOST OGORČENA

SRAMOTNA ODLUKA SUDA U AUSTRALIJI: Dečak (1,5) umirao 5 dana u najgorim mukama, a očuh ubica za 4 godine MOŽE NA SLOBODU! (VIDEO)

Planeta -

Dečak (1,5) koji je izdahnuo na rukama svog očuha umirao je polako i u stravičnim bolovima od povreda koje je zadobio pet dana pre nego što je preminuo.

Vilijam Endru O'Salivan, očuh malog Mejsona Lija, osuđen je u četvrtak na devet godina zatvora zbog dečakove smrti u junu 2016. godine.

O'Saliven se izjasnio krivim po četiri odvojene tačke optužnice pred Vrhovnim sudom u Kvinslendu, uključujući i ubistvo i nasilje nad detetom mlađim od 16 godina.

Obdukcija je utvrdila da je mali Mejson imao po telu obimne povrede koje je zadobio mesecima pre nego što je njegovo beživotno telo pronađeno u kući u kojoj je živeo sa očuhom, koji nije potražio medicinsku pomoć za dečaka iako je dete bilo bolesno. O dečakovoj majki, En Meri Li, mediji ne pišu ništa.

Rut O'Gorman, njegov advokat, izjavila je je njen klijent priznao da je detetu nanosio "udarac ili udarce" od kojih je moglo da umre tri ili pet dana kasnije. Uglavnom ga je šutirao.

Mejson je bio žrtva dugotrajnog i ozbiljnog zanemarivanja i zlostavljanja tokom svog kratkog života. Njegovo stanje u vreme kad je umro bilo je bedno i bolno, rekla je vrhovni sudija Ketrin Holms.

"Niste pokazali ni trunku nežnosti i topline prema njemu. Još gore, niste učinili ništa da mu pomognete bez obzira na posledice", rekla je ona očuhu.

Mejson je bio star tek 21 mesec u junu 2016, kada je Hitna pomoć pronašla njegovo beživotno telo u O'Salivenovoj u Kabulturu. Autopsija je utvrdila da je imao višestruke povrede u vreme smrti: slomljenu nogu, trtičnu kos i, što je najgore, naprsnuće tankog creva. Iz te pukotine u stomak mu je curio izmet, što je izazvalo teško trovanje. Osim toga, u krvi su mu pronađeni tragovi metamfetamina.

Sudija Holmsova izjavila je da je O'Saliven sam priznao da je najverovatnije bio pod dejstvom droge kad je tukao dečaka. On ga je i doveo u bolnicu tri nedelje pred smrt jer je dete slomilo nogu, ali lekari su se šokirali kad su ga skinuli i videli da po genitalijama ima obiman osip i duboke gnojne čireve.

Poslednjih časova dete je povraćalo, a bolničari su ga zatekli prekrivenog modricama i povraćkom.

O'Salivan je osuđen na samo devet godina zatvora bez prava na otpust u trajanju od četiri godine, što znači da će moći a traži da ga puste već 2022. godine.

Kurir.rs/Dailu mail/9 News.com

Foto: Printscreen YouTube/9 News Brisbane

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track