OGLASILI SE RUSI OSUMNJIČENI ZA TROVANJE SKRIPALJEVIH: U Britaniji smo bili turistički, UNIŠTILI su nam živote! (VIDEO)
Foto: Printscreen/ RT

NADAJU SE IZVINJENJU

OGLASILI SE RUSI OSUMNJIČENI ZA TROVANJE SKRIPALJEVIH: U Britaniji smo bili turistički, UNIŠTILI su nam živote! (VIDEO)

Planeta -

Aleksandar Petrov i Ruslan Boširov izjavili su da su to njihova prava imena i potvrdili da su oni snimljeni na fotografijama koje je Britansko državno tužilaštvo objavilo u optužbi da su učestvovali u trovanju Skripaljevih u Solsberiju, ali su negirali da su umešani u taj incident.

Prema njihovim rečima, oni ni ne znaju gde se nalazi kuća Skripaljevih u Solsberiju.

"Možda smo prolazili tuda", odgovorili su glavnoj i odgovornoj urednici Sputnjika i RT-a Margariti Simonjan u ekskluzivnom intervjuu.

Oni su istakli da su u Solsberiju bili turistički, kao i da su im prijatelji savetovali da obiđu to mesto.

"To je turistički grad, tamo se nalazi poznata crkva, kao i druge znamenitosti. Tamo smo stigli 4. marta kako bi smo obišli to mesto jer je otoplilo. Inače, naš plan je bio da dođemo u London i da se provedemo", naveli su oni.

Upitani o "slučaju Skripalj", Boširov i Petrov su rekli da nisu znali ništa o Sergeju i njegovoj ćerki Juliji, sve dok o tome nisu počeli da pišu mediji.

"Ja ništa ne znam o njima, nikada to prezime nisam ni čuo, sve dok se nije desio ovaj košmar sa nama. Ja ništa nisam pre toga znao o njima", rekao je Boširov, što je posle potvrdio i Petrov.

Oni su takođe naglasili i da nisu imali nikakve bočice parfema sa sobom, za koje britanska policija sumnja da se u njima nalazila otrovna supstanca, i tvrde da je to i bio slučaj, tada bi sigurno te bočice izazvale sumnju prilikom carinske kontrole.

Petrov i Boširov su kazali i da, nakon što je britansko tužilaštvo objavilo izveštaj u kojem se oni optužuju za umešanost u incident, nisu znali kuda da idu, da li u policiju ili u ambasadu Velike Britanije ili u Federalnu službu bezbednosti Rusije (FSB), dodavši da su se medijima javili nakon što su čuli poziv ruskog predsednika Vladimira Putina da to učine.

Sada su, kako kažu, veoma uplašeni da uopšte izađu na ulicu jer se pribojavaju za svoje živote i živote njihovih porodica.

"Britanske vlasti su nam uništili živote, sve su prevrlnuli navrat nanos", rekli su.

Istakli su i da ni na koji način nisu povezani sa Glavnom obaveštajnom upravom Rusije (GRU), već da se bave preduzimačkim poslovima.

Izrazili su nadu i da će britanske vlasti pronaći prave počinioce ovog incidenta u Solsberiju.

"Nadam se da će se pronaći rešenje, da će se potom i izviniti zbog svega što su učinili, kako bi nam se makar malo promenio život", istakao je Boširov i dodao da je celokupna situacija neverovatna koincidencija.

Kurir.rs/ Sputnjik Srbija

Foto: Printscreen/ RT

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja