Najnovije vesti

MOSKVA BESNA NA IZRAEL POSLE RUŠENJA AVIONA: Koristili su iljušina kao štit tokom bombardovanja Sirije! ODGOVORIĆEMO! (FOTO)
Foto: Printscreen/ Youtube

MEĐUNARODNI SKANDAL!

MOSKVA BESNA NA IZRAEL POSLE RUŠENJA AVIONA: Koristili su iljušina kao štit tokom bombardovanja Sirije! ODGOVORIĆEMO! (FOTO)

Planeta

Ruska vojska je posle rušenja aviona tokom izraelskog bombardovanje Sirije saopštila da Moskva zadržava pravo na odgovarajući odgovor.

Avion je nestao s radara tokom napada četiri izraelska aviona F-16 na sirijske ciljeve u sirijskoj provinciji Latakiji.

 

"Smatramo da su akcije Izraela neprijateljske. Petnaest pripadnika ruske vojne službe umrlo je zbog neodgovornih akcija izraelske vojske. Ovo je apsolutno suprotno duhu rusko-izraelskog partnerstva", ističe se u saopštenju.

"Zadržavamo pravo na adekvatan odgovor."

 

Izraelski avioni spustili su na malu visinu i "stvorili opasnu situaciju za druge avione i brodove u regionu", navodi se u saopštenju ruske vojske.

Vojska je dodala da su brodovi francuske mornarice kao i ruski avion "Il-20" bili u području izraelske operacije.

 

"Izraelski piloti koristili su ruski avion kao štit i označili ga kao metu za snage sirijske vazdušne odbrane. Kao posledica toga "Il-20", koji ima domet radara znatno veći od F-16, pogodio je projektil raketnog sistema S-200", navodi se u saopštenju.

 

 

Rusko ministarstvo je naglasilo da su Izraelci znali da je ruski avion prisutan na tom području, što nije zaustavilo "provokacije". Izrael takođe nije upozorio Rusiju o planiranoj operaciji unapred. Upozorenje je došlo minut pre početka napada, što "nije ostavilo vreme da se ruski avion premesti u bezbedno područje", navodi se u saopštenju.

 

Kurir.rs/ RT

Foto: Kurir.rs

 

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...