MLADA RUSKINJA PRODALA BEBU ZA 40 EVRA, PA GORKO ZAPLAKALA: Žao mi je, majka i sirotinja me naterali da je dam! (VIDEO)
Foto: Printscreen YouTube/The Sun

TUGA!

MLADA RUSKINJA PRODALA BEBU ZA 40 EVRA, PA GORKO ZAPLAKALA: Žao mi je, majka i sirotinja me naterali da je dam! (VIDEO)

Planeta -

Ruska policija istražuje slučaj koji su snimile nadzorne kamere na aerodromu u Omsku, a na kojoj je vidi izbezumljena mlada majka kako grli svoju bebu, a onda se okreće, ljubi je poslednji put i predaje u ruke sredovečnoj ženi, koja zatim odlazi s bebom.

Ispostavilo se da se majka zove Ina Petrova (25), a da je dete dala profesorki Nataliji Ždanovoj (43) - koja joj je zauzvrat dala 40 evra!

foto: Printscreen YouTube/The Sun

Do policije je prvo stigla prijava da Ina ne može da izdržava novorođenu ćerkicu i da će je dati ženi koja želi da je usvoji "po skraćenom postupku". Zato su počeli da prate mladu majku, a snimak s aerodroma u Omsku samo je potvrdio sumnju.

Na snimku, koji su objavili istražioci, Ina s malenom u rukama nervozno stoji i kao da odbrojava dragocene sekunde koje još može da provede sa svojom bebom. U jednom trenutku se okrenula i krenula prema Ždanovoj, koja je proputovala više od 3.000 kilometara i došla iz Sankt Peterburga da bi uzela bebu. Ina ju je poljubila poslednji put i predala je Nataliji, koja je osoblju na aerodromu pokazala lažna bebina dokumenta i ušla u avion.

foto: Printscreen YouTube/The Sun

Vidi se i kako Ina briše suze. Danas kaže da joj je žao zbog toga što je uradila i da bi volela da može da vrati vreme.

Policija je otkrila ovaj zločin i obe žene su uhapšene i optužene za trgovinu decom, za šta je predviđena kazna do deset godina zatvora. A onda se rasplela cela priča.

foto: Printscreen YouTube/The Sun

Istraga je utvrdila da je Ždanova bila očajna jer je njen odrasli sin pošao svojim putem, pa je htela još jedno dete. Zato je postavila oglas na internetu: "Suprug i ja želimo da usvojimo dete od 0 do 3 godine starosti. Sva dokumenta za usvajanje su spremnia Pošaljite privatnu poruku za detalje. Molim vas, pomozite."

foto: Printscreen VKontakte

Oglas je videla Ina Petrova, koja je nešto ranije zatrudnela iz kratke veze s momkom (23) kog je upoznala u kafiću, i odgovorila je da želi da da ćerkicu na usvajanje jer nije sposobna da je odgaja. Kasnije će Ina ispričati policiji da živi s majkom i sestrom u iznajmljenom stanu i da su njih dve poludele kad su saznale da je trudna, pa su joj rekle da ne sme da zadrži bebu.

"Obe su bile žestoko protiv bebe i izvršile su psihički pritisak na buduću majku, koja nije imala posao, a ni podršku detetovog oca. U toj situaciji odlučila je da da dete na usvajanje", objasnio je tužilac Vasilij Gumenjuk.

foto: Printscreen YouTube/The Sun

I sve bi ostalo tajna da se Ina i njena majka nisu poverile gazdarici, koja je odmah obavestila policiju. Istraga je tada počela, a kad je stigao ovaj snimak s nadzorne kamere na aerodromu u Omsku, za nedelju dana policija im je zakucala na vrata.

Ina Petrova je policiji rekla da su je majka i sestra napadale tokom cele trudnoće.

foto: Printscreen YouTube/The Sun

"Htele su da pobacim. Mama mi je pretila. Rekla je da se ne vraćam kući ako rodim. Rekla mi je da beba nije igračka. Na društvenoj mreži sam objavila poziv u pomoć", ispričala je i dodala da je mogla na abortus, ali je odlučila da rodi i da bebu Nataliji, koju nikad ranije nije upoznala. Natalija joj je dala oko 40 evra kao naknadu za pelene koje je kupila i obećala da će njoj i njenoj porodici naći poslove u Sankt Peterburgu.

foto: Printscreen YouTube/The Sun

"Kad su porodični prijatelji saznali, jedna majčina prijateljica mi je rekla da je trebalo da tražim pomoć i da bi mi se našla. I otac bebe je rekao da je trebalo njemu da je dam, da se on brine o bebi. Ali on ima samo 23 godine,i mislim da mu beba nije deo životnog plana", izjadala se mlada majka.

foto: Printscreen VKontakte

I Ždanova je iznela svoje razloge: naravno da je htela legalno da usvoji dete, ali nije odgovarala strogim kriterijuma.

Beba će najverovatnije u sirotište, a biološka i nesuđena majka usvajateljka - na robiju. Zasad su obe u kućnom pritvoru i čekaju kraj istrage.

Kurir.rs/24sata.hr/Kомсомольская правда

Foto: Printscreen YouTube/The Sun

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track