BRITANKA SA SMRTONOSNIM BOLEŠĆU JE IMALA ŽELJU DA POSETI SAD: Sve je bilo spremno, ali se onda umešala birokratija zbog nenamerne greške!
Foto: Profimedia

formulari

BRITANKA SA SMRTONOSNIM BOLEŠĆU JE IMALA ŽELJU DA POSETI SAD: Sve je bilo spremno, ali se onda umešala birokratija zbog nenamerne greške!

Planeta -

Nesrećna Engleskinja Mendi Stivenson (29) je rezervisala put za Njujork kao jednu od svojih posljednjih želja, nakon što joj je 2015. dijagnostikovan smrtonosni rak, piše Miror.

Ona i njen dečko Ros Malkolm planirali su da se ukrcaju se na let za Veliku jabuku prošle subote. Ali dan uoči leta Mendi je obaveštena kako joj je viza odbačena. Slučajno je stavila iks pored pitanja da li namerava da učestvuje, ili je već učestvovala, u terorizmu, špijunaži, sabotaži ili genocidu.

Prvi pokušaj ispunjavanja prijave za vizu korištenjem Ajpeda bio je frustrirajući, pa je Mendie u žurbi krenula ispočetka, te je slučajno potvrdno odgovorila na zlokobno pitanje.

“Pažljivo sam sve prelazila prvi put ali se aplikacija srušila kad sam došla do ekrana za naplatu pa sam ponovila sledećeg dana na poslu. Znam da su odgovori na pitanja bili ‘Ne’, i mislili da se dogodilo dok sam prstom prelazila preko formulara slučajno pritisnula ‘Da’. I to baš kod četvrtog pitanja, najgoreg.”

Dva dana kasnije shvatila je kako su joj svi planovi za put u SAD propali pa je par morao odgoditi putovanje za najmanje mjesec dana.

“Nisam mogla da verujem”, rekla je ona. “Mislila sam da ima nešto što mogu brzo da uradim kako bi pomogli ljudima koji su jednostavno pogrešili. Ali kada sam napokon uspela da zakažem sastanak u ambasadi, to je bilo u ponedeljak, dva dana nakon našeg leta. Ali sam bila srećna što sam uopšte i dobila tako brz sastanak, koji sam morala da platim.”

Mendi je u 26. godini dijagnostifikovan sekundarni rak dojke. “Zbog moje bolesti treba mi posebno osiguranje za putovanje koje sam uzela baš pre polaska, pa ni za to nisam mogla tražiti povraćaj novca. To je bilo dodatnih 800 funti.”

“Jedina dobra stvar je da se Ros nije žalio, već se smejao celoj situaciji”, rekla je Mendy. “Čak i onda kada mi je to stvaralo stvarno veliki stres, kada sam saznala za to u petak i da neću moći ništa uraditi do ponedeljka, bio je to jako stresan vikend, on me je zasmejavao u vezi toga.”

“Najiritantnije je to da smo morali promenimo sve planove i ponovo rezervišemo let tek za oktobar jer nas je ambasada uveravala kako zahtev neće biti procesiran na vreme. A onda mi je pasoš s vizom stigao prošlog petka, dan pre nego što smo mislili da idemo.”

Kurir.rs/Miror

Foto: Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track