Kaluđerović novi šef diplomatije CG?!

Kaluđerović novi šef diplomatije CG?!

Planeta -
Igor Lukšić je rekao da je najskloniji da predloži Kaluđerovića za novog ministra inostranih poslova i evropskih integracija Crne Gore

PODGORICA - Crnogorski premijer Igor Lukšić najavio je danas da će državni sekretar za politička pitanja u Ministarstvu inostranih poslova i evropskih integracija Crne Gore Nebojša Kaluđerović najverovatnije biti novi šef diplomatije te države.

Skupština Crne Gore konstatovala je ranije danas ostavku dosadašnjeg šefa crnogorske diplomatije Milana Roćena, koji napušta izvršnu vlast, ali se ne povlači iz političkog života, pošto će biti aktivan u Demokratskoj partiji socijalista, kao bliski saradnik lidera te stranke Mila Đukanovića.

Lukšić je novinarima kazao da je najskloniji da predloži Kaluđerovića za novog ministra inostranih poslova i evropskih integracija Crne Gore.

On je podsetio da mesto šefa diplomatije, prema koalicionom sporazumu Demokratske partije socijalista i Socijaldemokratske partije, mora biti usaglašeno.

"Mislim da je vreme da na toj poziciji promovišemo nekoga ko bi, kao karijerni diplomata, kvalitetno obavljao taj posao. Ja sam najskloniji da predložim Nebojšu Kaluđerovića", rekao je Lukšić.

Kaluđerovi , koji radi u Ministarstvu inostranih poslova kao državni sekretar za politička pitanja, bio je ambasador Crne Gore i državne zajednice Srbija i Crna Gora pri Ujedinjenim nacijama, a pre toga specijalni izaslanik crnogorske vlade pri UN.

Kaluđerović je bio šef kabineta predsednika vlade Crne Gore tokom 2003. i 2004. godine, a godinu ranije obavljao je istu funkciju ali kod pređednika Crne Gore.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track