MEGAMAGNET SRAVNIO LABORATORIJU SA ZEMLJOM: Japanci se zaigrali u eksperimentu, sve je bilo gotovo za PAR SEKUNDI (VIDEO)
Foto: Screenshot

brutalno

MEGAMAGNET SRAVNIO LABORATORIJU SA ZEMLJOM: Japanci se zaigrali u eksperimentu, sve je bilo gotovo za PAR SEKUNDI (VIDEO)

Planeta -

Šokantan snimak pokazuje kako se teška vrata, dizajnirana da zadrži magnet, savijaju dok elektromagnetno polje dostiže snagu od 1.200 Tesle - jedinica jačine magnetnog polja - što je 400 puta jače nego magnetne rezonance.

Da probije legendarni prag od 1.000 Tesla, Univerzitet u Tokiju tim pumpa 3.2 smegadžula energije u kalemove koji su se raspali brzinom 15 puta većom od brtine zvuka.

Kada se sistem urušio magnetno polje u je postajaalo sve jače, a njegova snaga je dostigla skoro nezamislivu elektro-magnetni nivo.

Sam namotaj se urušio sekundu kasnije i potpuno je uništen. Takejama Magnet je napravljen da prouči skrivene fizičkih osobina elektrona koji su nevidljivi pod normalnim okolnostima.

Vođa projekta Šođiro Takejama i njegov tim će staviti različite materijale u magnet kako bi proučili kako im elektroni se ponašaju.

Istraživači veruju da proučavanjem elektrona u trenucima pred samouništenje kalem će otkriti svoja u normlanim okolnostima nevidljiva naučne svojstva.

I izuzetno moćna magnetna polja takođe imaju mogućnosti primene u fuziji, da bi vruću plazmu zadržali unutar rezervoara. I Takejama veruje da njegov uređaj može da dostigne 1.800 Tesla, ako se primeni energija od 5 megadžula.

Kurir.rs/Daily star

Foto: Screenshot

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track