Najnovije vesti

ŠTRAJK JEDNE AVIO-KOMPANIJE PARALISAO EVROPU: Rajaner otkazao 190 letova zbog štrajka, hiljade putnika prizemljeno (VIDEO)
Foto: Reuters

opasno

ŠTRAJK JEDNE AVIO-KOMPANIJE PARALISAO EVROPU: Rajaner otkazao 190 letova zbog štrajka, hiljade putnika prizemljeno (VIDEO)

Planeta

Planovi više hiljada putnika u Evropi danas su poremećeni, nakon što je avio-kompanija Rajaner otkazala 190 letova zbog štrajkova svog kabinskog osoblja u Španiji, Belgiji, Holandiji, Portugaliji, Italiji i Nemačkoj.

Iz irske niskotarifne avio-kompanije navode da su unapred obavestili putnike o mogućim poremećajima, dajući im vremena da se prilagode novonastaloj situaciji, prenosi agencija AP.

Na španskom ostrvu Tenerife, na stotine putnika stajalo je jutros u redu na šalterima Rajanera, a još nekoliko desetina ljudi na aerodromu u Madridu, jer je otkazano najmanje 64 leta avio-kompanije iz ili prema Španiji.

Sindikati krive kompaniju sa sedištem u Irskoj za prekid pregovora o uslovima rada i o zahtevu zaposlenih da potpisuju lokalne ugovore o radu umesto ugovora po zakonu Irske, dok rukovodstvo kompanije optužuje kabinsko osoblje konkurentskih avio-prevoznika za organizovanje štrajkova i blokadu "značajnog napretka" u pregovorima o uslovima rada.

Španski sindikati poručuju da bi tokom dana moglo doći do novih otkazivanja, i da su najteže pogođeni aerodromi u Valensiji, na Majorci i na Tenerifama.

Kurir.rs/Tanjug

Foto: Reuters

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...