HEROJ ZA KOJIM SVET PLAČE: Žrtvovao život da bi spasao stotine putnika! Sve je počelo da se trese i puca, ali on nije hteo da ode!
Foto: Reuters/Facebook

STRAVIČAN ZEMLJOTRES

HEROJ ZA KOJIM SVET PLAČE: Žrtvovao život da bi spasao stotine putnika! Sve je počelo da se trese i puca, ali on nije hteo da ode!

Planeta -

Indonežanski kontrolor leta Antonius Gunavan Agung (21) žrtvovao je svoj život kako bi osigurao da avion pun putnika bezbedno poleti posle razornog zemljotresa.

Kada je Indoneziju pogodio snažan potres od 7,5 stepeni, Agung je jedini ostao u kontrolnom tornju jer su svi ostali pobegli pošto je zgrada počela da se ljulja i da puca.

foto: EPA

Mladić je ostao kako bi se uverio da je avion Batik era bezbedno poleteo.

"Ta odluka ga je koštala života, ali je spasao stotinu drugih jer su putnici bili u opasnosti", rekao je Johanes Sirajt, portparol Indonežanske vazduhoplovne navigacije.

Kontrolni toranj se zatresao, a Agung je odlučio da skoči sa 4. sprata. Polomio je nogu i zadobio mnoge povrede unutrašnjih organa. Nažalost, preminuo je u bolnici.

Podsetimo, posle velikog zemljotresa usledio je cunami koji je se obrušio na grad Palu na ostrvu Sulavezi, a tom prilikom je poginulo najmanje 384 ljudi.

1 / 9 Foto: Reuters

Kurir.rs/Abc.net.au Foto: Reuters/Facebook

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track