Najnovije vesti

ŠOKANTNO PRIZNANJE AMERIČKOG VOJNIKA: Slao otrovna pisma Putinu i britanskoj kraljici!
Foto: printscreen

otrovno seme

ŠOKANTNO PRIZNANJE AMERIČKOG VOJNIKA: Slao otrovna pisma Putinu i britanskoj kraljici!

Planeta

Bivši američki vojnik, koji je poslao pisma sa semenkama ricinusa u Belu kuću i Pentagon, saopštio je da je ista „otrovna“ pisma poslao predsedniku Rusije Vladimiru Putinu i kraljici Velike Britanije Elizabeti Drugoj, navedeno je u sudskim dokumentima.

U utorak je objavljeno da su pisma koja, kako se pretpostavlja, sadrže tragove ricinusa, primljena u Pentagonu, Beloj kući i FBI. Kasnije je zbog sumnje da ih je poslao uhapšen 39-godišnji bivši vojnik Vilijam Klajd Alen Treći, koji je potom priznao da je to učinio.

 

U petak je bivši vojnik optužen po pet tačaka, a prete mu decenije zatvora.

On je priznao istražiteljima da je ricinusovo seme stavio u svaki koverat, a informisao ih je i da je pisma s istim sadržajem poslao i specijalnom tužiocu SAD Džefu Sešnsu, britanskoj kraljici i ruskom predsedniku, navedeno je u dokumentima optužnice.

 

Optuženi je, takođe, rekao da je stotinak semenki ricinusa nabavio preko interneta. Prema sudskim dokumentima, otrovna supstanca se nalazi u ricinusovom semenu.

 

„Njeno izdvajanje je relativno lako i ne zahteva tehničko znanje“, navedeno je u zaključku optužnice. Sadržina ricinusovih semenki može da izazove enteritis, povraćanje i grčeve, krvarenje organa za varenje, narušavanje vodeno-elektrolitnog balansa i smrt za pet do sedam dana.

 

Kurir.rs/Sputnjik Srbija

Foto printscreen

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...