Najnovije vesti

PAPI JE VRAG KRIV ZA SEKSUALNO ZLOSTAVLJANJE I SKANDALE NJEGOVE CRKVE: Đavo radi prekovremeno da potkopa Katoličku crkvu
Foto: Reuters

PREBACIVANJE ODGOVORNOSTI

PAPI JE VRAG KRIV ZA SEKSUALNO ZLOSTAVLJANJE I SKANDALE NJEGOVE CRKVE: Đavo radi prekovremeno da potkopa Katoličku crkvu

Planeta

VATIKAN - Đavo je živ, dobro je i radi prekovremeno da potkopa Rimokatoličku crkvu, izjavio je papa Franja.

Papa je toliko ubeđen da đavola treba kriviti za krizu sa seksualnim zlostavljanjem da je zatražio od katolika širom sveta da izgovore specijalnu molitvu svakoga dana u oktobru kako bi ga pobedili.

Otkada je izabran 2013. godine, papa Franja je jasno stavio do znanja da veruje da je đavo realan. U dokumentu napisanom u aprilu o svetosti u modernom svetu, Franja je pomenuo đavola više od desetak puta. 

"Ne treba da mislimo o đavolu kao o mitu, prikazu, simbolu, figurativnoj reči ili ideji. Ta greška bi nas dovela do toga da smanjimo odbranu, postanemo bezbrižni i ranjiviji", napisao je papa.

To i nije sporno, ali uočljivo je da papa za to što deo njegovog sveštenstva decenijama, pa i vekovima, seksualno zlostavlja pripadnike svoje pastve, posebno decu, ne krivi zlostavljače, nego đavola. 

Rimokatoličku crkvu potresaju, jedan za drugim, skandali u vezi sa seksualnim zlostavljanjem u Nemačkoj, SAD, Čileu.

Kurir.rs/Tanjug

Foto: Reuters

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...