Najnovije vesti

NEMAČKA VLADA OŠTRO OSUDILA UBISTVO BUGARSKE NOVINARKE: Prvo Malta, pa Slovačka, sad Viktorija -  neprihvatljivo je da u Evropi ubijaju novinare!
Foto: EPA

BRUTALNO I UŽASNO

NEMAČKA VLADA OŠTRO OSUDILA UBISTVO BUGARSKE NOVINARKE: Prvo Malta, pa Slovačka, sad Viktorija - neprihvatljivo je da u Evropi ubijaju novinare!

Planeta

BERLIN - Nemačka vlada je oštro osudila ubistvo bugarske novinarke Viktorije Marinove nazvavši to "brutlanim i užasnim ubistvom".

Portprol nemačkog Ministarstva spoljnih poslova izjavio je da je imperativ da se sprovede brza istraga i da taj užasan događaj bude rasvetljen što je moguće sveobuhvatnije.

Sven Gigold, član Zelenih u Evropskom parlamentu rekao je da cela Evropa treba da bude zabrinuta zbog ubistva.

"Prvo Malta, onda Slovačka, sada Bugarska. Neprihvatljivo je da u Evropi ponovo novinari bivaju ubijeni", rekao je Gigold. On je pozvao Evropski parlament da brzo pošalje delegaciju u Bugarsku da pomogne u istrazi.

Bugarska istraživačka novinarka Viktorija Marinova (30) je brutalno pretučena, silovana i zadavljena u subotu u gradu Ruse na severu Bugarske, a njeno telo pronađeno je u parku u blizini reke.

Marinova je bila novinarka i urednica na bugarskoj televiziji TVN i izveštavala o istrazi o navodnoj korupciji povezanoj sa fondovima Evropske unije.

Kurir.rs/Tanjug

Foto: EPA

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...