OBRT U ISTRAZI SLUČAJA SKRIPALJ: Otkriven pravi identitet i zanimanje jednog od Rusa koje sumnjiči Britanija!
Foto: Reuters

novi zaplet

OBRT U ISTRAZI SLUČAJA SKRIPALJ: Otkriven pravi identitet i zanimanje jednog od Rusa koje sumnjiči Britanija!

Planeta -

Jedan od dvojice Rusa koje britanske vlasti sumnjiče za pokušaj trovanja nekadašnjeg ruskog špijuna Sergeja Skripalja i njegove ćerke Julije u Velikoj Britaniji jeste doktor u ruskoj vojnoj obaveštajnoj službi (GRU), objavio je danas istraživački vebsajt Belingket (Bellingcat).

Belingket, koji se bavi obaveštajnim pitanjima, naveo je da je njegovo pravo ime Aleksandar Jevgenjević Miškin (39), a ne Aleksandar Petrov, što je ime pod kojim ga je prošlog meseca Velika Britanija optužila.

Britanski tužioci optužili su Petrova i još jednog muškarca, označenog kao Ruslan Boširov, da su nervnim gasom "novičok" u martu ove godine u Solzberiju pokušali da otruju Skripalja i njegovu ćerku.

Belingket je prošlog meseca identifikovao Boširova kao pukovnika GRU čije je pravo ime Anatolij Čepiga.

Londonska policija odbila je da komentariše spekulacije o pravom identitetu optuženih i ponovo da veruje da su oni koristili lažna imena.

Rusija odbacuje svaku umešanost u trovanje Skripaljevih, a dvojica optuženih su u Moskvi izjavili da su putovali u Britaniju kao turisti i da su u Solzberi išli da vide katedralu.

Kurir.rs/Tanjug

Foto Reuters

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja