TRESE SE UKRAJINA! ŽESTOKE EKSPLOZIJE U VOJNOM SKLADIŠTU MUNICIJE: Evakuisano 10.000 stanovnika! (FOTO, VIDEO)
Foto: Printscreen/ Instagram

SVE BLOKIRANO

TRESE SE UKRAJINA! ŽESTOKE EKSPLOZIJE U VOJNOM SKLADIŠTU MUNICIJE: Evakuisano 10.000 stanovnika! (FOTO, VIDEO)

Planeta -

U skladištu municije Ministarstva odbrane Ukrajine, 176 kilometara istočno od Kijeva, rano jutros došlo je do eksplozije i požara, zbog čega je evakuisano oko 10.000 ljudi, saopštili su zvaničnici.

Do eksplozije je došlo jutros nešto pre 03:30 sati u skladištu municije u regionu Černigov, u blizini naselja Ičnja, nakon čega je izbio požar, saopštio je Generalštab ukrajinskih oružanih snaga.

Za sada, nema podataka o eventualnim žrtvama i nije jasno da li je reč o sabotaži ili je do eksplozije došlo slučajno, prenosi Rojters, koji navodi da je izbilo više eksplozija.

d 04:22 sati po lokalnom vremenu, vazdušni prostor Ukrajine zatvoren je u krugu od 20 kilometara od skladišta, dok je kopneni i železnički saobraćaj obustavljen, saopštila je služba za vanredne situacije.

Stotine ljudi raspoređeno je na licu mesta, navodi se u saopštenju, a tamo se uputio i načelnik ukrajinskih oružanih snaga.

Britanska agencija podseća da je proteklih godina zabeleženo više velikih požara u skladištima municije i oružja u Ukrajini i napominje da se ukrajinska vojska bori protiv proruskih aktivista na istoku zemlje od 2014.

Lokalno stanovništvo objavljuje slike neba osvetljenog eksplozijama.

Ukrajinsko ministarstvo unutrašnjih poslova zatražilo je dodatna pojačanja, izvestila je državna služba za hitne slučajeve.

Prošle godine, zbog eksplozija velikih razmera u vojnom skladištu u regionu Vinicja, 270 kilometara od Kijeva, evakuisano 24.000 ljudi.

Kurir.rs/ RT/ Tanjug

Foto: Printscreen/ Instagram

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track