Najnovije vesti

BRUTALNO! OBJAVLJEN SNIMAK UBISTVA INSTAGRAM ZVEZDE: Lepoj manekenki presudili usred bela dana dok je vozila porše (VIDEO)
Foto: Youtube/Instagram

OKRUTNO

BRUTALNO! OBJAVLJEN SNIMAK UBISTVA INSTAGRAM ZVEZDE: Lepoj manekenki presudili usred bela dana dok je vozila porše (VIDEO)

Planeta

Instagram zvezda iz Iraka, Tara Fares (22), upucana je dok je bila za volanom poršea, a nepoznati muškarac koji je kroz prozor automobila ispalio tri hica u nju, snimljen je kako beži na motoru.

Snimak koji se pojavio u javnosti prikazuje njen automobil kako polako prolazi uskom ulicom u Bagdadu, dok ubica seda na motor na kojem ga čeka saučesnik i zatim zajedno odlaze.

 

Bivša Mis Bagdada ima više od 2,6 miliona pratilaca na Instagramu i bila je poznata po otvorenim stavovima o slobodi, životu i religiji.

 

Ministarstvo unutrašnjih poslova saopštilo je 7. oktobra da je devojku ubila "poznata kriminalistička ekstremistička grupa", ali nije poznato da li je ubica uhapšen.


Ona je ubijena samo dva dana posle ubistva aktivistkinje za ljudska prava Suad al-Ali.


Mesec dana ranije, 17. avgusta Rafef Al-Jasiri, poznati plastični hirurg, koju su zvali "iračka barbika" pronađena je mrtva pod misterioznim okolnostima u njenoj kući. Sumnja se da je otrovana.

 

I ona je bila poznata po tome što je objavljivala svoje fotografije na društvenim mrežama.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Angel 👼i lose my wings

A post shared by Tara Fares | تاره فارس (@its.tarafares) on

Nedelju dana kasnije, 24. avgusta, Rasha al-Hasan, menadžerka i vlasnica kozmetičkog salona u Bagdadu, takođe je pronađena mrtva kod kuće.

 

Sve žrtve bile su poznate po svojim humanitarnim naporima i podršci ljudskim pravima. Okolnosti njihove smrti ostaju nepoznate.

 

Iako nije jasno da li su ove smrti povezane, aktivistkinja za prava žena Hana Edvar rekla je da su sve četiri žrtve, uključujući i Faresovu, ubijene kako ne bi postale deo iračkog javnog života.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

إلبارحه هاجت أشواگ العمر كلها البارحة 💎🦋 #tarafares🕊

A post shared by Tara Fares | تاره فارس (@its.tarafares) on

Hajder Isam, koji vodi profile na društvenim mrežama poznatim ličnostima, rekao je da su neki uspešni umetnici i modeli ugasili profile nakon pretnji smrću koje su dobili posle ubistva četiri žene.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

I J U S T W A N T T O T H A N K G O D F O R E V E R Y T H I N G 👍🏻🖤🦋 #tarafares🕊

A post shared by Tara Fares | تاره فارس (@its.tarafares) on


Šima Kazim, bivša Mis Iraka, primila je poruku uznemirujuće sadržine "ti si sledeća", nakon ubistva Tare Fares. Fares je postala poznata 2015. nakon što je pobedila na takmičenju lepote u Bagdadu.

 

Na društvenim mrežama objavljivala je svoje fotografije na kojima je našminkana, u farmerkama i providnim bluzama koje su otkrivale njene tetovaže.

Otvoreno je govorila o kratkom braku u koji je stupila kada je imala 16 godina, kao i o suprugu nasilniku koji je objavljivao njene intimne fotografije na društvenim mrežama i odveo njihovog sina, koji sada ima tri godine.

 

Takođe je govorila protiv verskih, plemenskih i političkih lidera. Dok su mnogi mladi Iračani delili njene snimke i fotografije, drugi su je kritikovali kao provokativnu i antiislamsku.

 

Potiče iz mešovitog braka - otac je iz Iraka a majka Libanka. Rođena je 1998. godine a popularnost je najpre stekla na izboru za Mis 2015. godine.


Nakon toga preselila se u Evropu gde je živela neko vreme, a potom se vratila nazad u Irak.

 

Kurri.rs/Dejli mejl
Foto: Youtube/Instagram

 

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...