NAJGORE SLEDI KAD URAGAN VEĆ PROTUTNJI AMERIKOM: Posle jezive oluje TORNADA će zadati poslednji udarac! (FOTO, VIDEO)
Foto: Reuters

PRAVA OPASNOST TEK DOLAZI

NAJGORE SLEDI KAD URAGAN VEĆ PROTUTNJI AMERIKOM: Posle jezive oluje TORNADA će zadati poslednji udarac! (FOTO, VIDEO)

Planeta -

Zvaničnici u Južnoj Karolini kažu da ih više brinu tornada nego poplave koje će, kako meteorolozi upozoravaju, doneti uragan Majkl, koji je danas pogodio Floridu.

Nacionalna meteorološka služba saopštila je da su tornada moguća širom severozapadne Floride, jugoistočne Džordžije i Južne Karoline do četvrtka ujutro, kada uragan Majkl bude pogodio te oblasti.

Komandant službe za upravljanje vanrednim situacijama u okrugu Bofort Nil Beksli rekao je da bi tornada, koja će doneti uragan, mogla brzo da se formiraju kako uragan bude slabio.

foto: Reuters

Inače, Južnu Karolinu je 2004. godine pogodilo 47 tornada za dva dana, kada je tropska oluja Frensis krenula ka severu sa severozapadnog dela Floride, podseća američka agencija.

Pored tornada, meteorolozi prognoziraju i poplave usled obilnih kiša, kao i udare vetrova koji bi mogli da ruše drveće i dalekovode.

Inače, uragan Majkl pogodio je danas oblast u blizini grada Meksiko Bič u saveznoj američkoj državi Floridi jačinom uragana četvrte kategorije, saopštio je Nacionalni centar za uragane.

foto: Reuters

Uragan je izazvao smrtonosne olujne talase donoseći sa sobom vetrove jačine 250 kilometara po času, a snažni vetrovi uragana srušili su i pojedine objekte u mestu Panama Siti Bič.

Prethodno, uragan je prerastao u uragan kategorije četiri pre nego što će pogoditi Floridu, dok je za 500.000 ljudi savetovano da se evakuišu.

Predsednik SAD Donald Tramp proglasio je vanredno stanje u celoj Floridi, preneo je Rojters.

Kurir.rs/ Tanjug

Foto: Reuters

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track