MALTRETIRA ME I PRATI JER DECA NE IZGLEDAJU KAO JA: Afroamerikanca bebisitera jedna žena prijavila policiji iz bizarnog razloga (VIDEO)
Foto: Facebook/Printscreen

sramota

MALTRETIRA ME I PRATI JER DECA NE IZGLEDAJU KAO JA: Afroamerikanca bebisitera jedna žena prijavila policiji iz bizarnog razloga (VIDEO)

Planeta -

Kori Luis odlazio je iz restorana brze hrane u Atlanti sa dvoje mališana koje je čuvao kada je privukao pažnju jedne žene zato što su deca bela, a on tamnoput.

Žena mu je prišla na parkingu, pitala da li su deca u redu, a tražila je da razgovara s devojčicom (10). Kad je Luis rekao da nema razloga za brigu, ona nije odustala, pa ih je posmatrala iz automobila, pratila do kuće i na kraju pozvala policiju.

Luis, inače dugogodišnji bebisiter ove dece i prijatelj njihovih roditelja, deo maltretiranja je snimio i objavio na Fejbuku

"Ovo je 2018. Ne mogu da izađem da me ne osuđuju. Trenutno me maltretiraju i prate samo zato što su sa mnom decea koja ne izgledaju poput mene", rekao je.

Ovo nije prvi put da belci zovu policiju zbog Afroamerikanaca koji rade sasvim uobičajene, svakodnevne poslove. Primera radi, policija je dobijala pozive zbog ljudi koji spavaju, piju kafu u kafiću ili restoranu ili prave roštilj u dvorištu.

Ubrzo su se oglasili i roditelji dece. Majka Dejna Mango je rekla da nije mogla da veruje kad ju je pozvala policija i pitala poznaje li Luisa.

Roditelji
Roditeljifoto: Youtube/Printscreen

"Policajac mi se zapravo izvinjavao. Mislim da mu je bilo vrlo neprijatno. Vrlo brzo je shvatio šta se događa", rekla je. Kaže da su deca bila uplašena kad je policajac došao jer su mislili da će ga uhapsiti.

"Oni vole Luisa kao člana naše porodice", rekla je. On već dve godine čuva njihovog sina Nikolasa (6) i redovno ide po njega u vrtić, između ostalog.

Kurir.rs/ABC Foto: Facebook/Printscreen

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track