KOSAČEV: EU hoće da nam nametne nove sankcije, Zapad ima ova 3 cilja
Foto: Reuters

uskoro sastanak u luksemburgu

KOSAČEV: EU hoće da nam nametne nove sankcije, Zapad ima ova 3 cilja

Planeta -

Ministri spoljnih poslova Evropske unije podržaće nove sankcije protiv Rusije zbog navodnog ruskog korišćenja hemijskog oružja, saopštio je šef Komiteta za spoljnje poslove Saveta Ruske Federacije Konstantin Kosačev.

"Šansa je 100 odsto da će ministri spoljnih poslova EU i zvanično potvrditi nove sankcije protiv Rusije na sutrašnjih razgovorima u Luksemburgu", rekao je Kosačev.

Kosačev smatra da Zapad sankcijama želi da postigne tri cilja. Prvo da Zapad sankcijama pokaže da su u pravu jer bi sankcije zbog navodnog korišćenja hemijskog oružja pokazale da je to tačno.

foto: Profimedia

Drugo, da se sve optužbe protiv Zapada odbacuju jer su oni ti koji nameću sankcije, te se stoga na njih ne može ni sumnjati, objašnjava Kosačev.

Dodaje da je treći cilj taj da Zapad obezbedi pravo da istražuje, tuži i kažnjava svaku zemlju u skladu sa svojim odlukama, a da pritom ne dozvoli drugoj strani da se upozna sa slučajem i potom iskoristi svoje ekonomske prednosti da utiče na tržišta i strana tela.

Ministarstvo spoljnih poslova Britanije saopštilo je danas da će ministri EU i zvanično odobriti sankcije protiv Rusije na sastanku Evropskog saveta u Luksemburgu.

Kurir.rs/Tanjug Foto: Reuters

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track