Najnovije vesti

POSADA AVIONA ZASPALA NA PODU AERODROMA: Slika iz Malage krije jezivu priču (VIDEO)
Foto: Facebook

drama

POSADA AVIONA ZASPALA NA PODU AERODROMA: Slika iz Malage krije jezivu priču (VIDEO)

Planeta

Na intenetu se pojavila slika na kojoj se vidi posada jednog aviona Rajanera kako spava na podu aerodroma.

Ovo je performans koji je izvelo šestoro članova posade u znak protesta na tretmanu koji su doživeli na aerodromu u Malagi.

Oni su deo grupe od osam pilota i 16 stjuardesa koji su bili smešteni u jednu sobu sa 8 stolica bez hrane i pića.

Na aerodrom su sleteli posle ponoći jer su preusmereni iz Porta zbog dolaska uragana Lesli. U pomenutoj sobi su zavšili jer ona jedina nije bila zaključana. Otkriveni su tek ujutru kada je došla sveža posada da ih zameni.

Kako su u Rajaneru rekli sindikatima, kompanija nije mogla da nađe smeštaj za osoblje jer su svi hoteli bili zauzeti. Tek u 11.30 sati narednog dana su kargo avionom prebačeni u Porto, bez trenutka sna i odmora. Čak su u avionu čekali tri sata jer je pilot za taj tip letelice morao da dođe iz Londona.

Sindikati tvrde da je bilo moguće naći hotele za smeštaj osoblja čak i ako su malo udaljeni od grada.

Kompanija je izjavila da je slika nameštena i da posada nije spavala na podu te da su tek delić vremena proveli u sobi dok im nije otvoren VIP salon.

"Ova fotografija je očignedno nameštena i nijedna posada nije 'spavala na podu'. Zbog oluje u Poru (13. oktobra), jedan broj letova preusmeren je za Malagu, a s obzirom na to da je u Španiji bio državni praznik, hoteli su bili puni. Posada je provela kratak period u sobi za posade pre nego što je prešla u VIP salon, a ustradan je vraćena u Porto (niko iz te posade nije radio na tom letu)", navodi se u zvaničnom saopštenju Rajanera dostavljenom portalu Kurir.rs.

Kurir.rs/Daily mail

Foto: Facebook

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...