POSADA AVIONA ZASPALA NA PODU AERODROMA: Slika iz Malage krije jezivu priču (VIDEO)
Foto: Facebook

drama

POSADA AVIONA ZASPALA NA PODU AERODROMA: Slika iz Malage krije jezivu priču (VIDEO)

Planeta -

Na intenetu se pojavila slika na kojoj se vidi posada jednog aviona Rajanera kako spava na podu aerodroma.

Ovo je performans koji je izvelo šestoro članova posade u znak protesta na tretmanu koji su doživeli na aerodromu u Malagi.

Oni su deo grupe od osam pilota i 16 stjuardesa koji su bili smešteni u jednu sobu sa 8 stolica bez hrane i pića.

Na aerodrom su sleteli posle ponoći jer su preusmereni iz Porta zbog dolaska uragana Lesli. U pomenutoj sobi su zavšili jer ona jedina nije bila zaključana. Otkriveni su tek ujutru kada je došla sveža posada da ih zameni.

Kako su u Rajaneru rekli sindikatima, kompanija nije mogla da nađe smeštaj za osoblje jer su svi hoteli bili zauzeti. Tek u 11.30 sati narednog dana su kargo avionom prebačeni u Porto, bez trenutka sna i odmora. Čak su u avionu čekali tri sata jer je pilot za taj tip letelice morao da dođe iz Londona.

Sindikati tvrde da je bilo moguće naći hotele za smeštaj osoblja čak i ako su malo udaljeni od grada.

Kompanija je izjavila da je slika nameštena i da posada nije spavala na podu te da su tek delić vremena proveli u sobi dok im nije otvoren VIP salon.

"Ova fotografija je očignedno nameštena i nijedna posada nije 'spavala na podu'. Zbog oluje u Poru (13. oktobra), jedan broj letova preusmeren je za Malagu, a s obzirom na to da je u Španiji bio državni praznik, hoteli su bili puni. Posada je provela kratak period u sobi za posade pre nego što je prešla u VIP salon, a ustradan je vraćena u Porto (niko iz te posade nije radio na tom letu)", navodi se u zvaničnom saopštenju Rajanera dostavljenom portalu Kurir.rs.

Kurir.rs/Daily mail

Foto: Facebook

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track