KRVAV PIR U IDILIČNOJ ENGLESKOJ VAROŠI: Ukrao karabin i pobio ženu, taštu i porodičnog psa, a sad tvrdi da je to bilo SLUČAJNO! (VIDEO)
Žrtve: Heder Vitbred i Mišel Sevidž (Foto: Printscreen Facebook/Michelle Savage), Foto: Printscreen Facebook/Michelle Savage

EGZEKUCIJA

KRVAV PIR U IDILIČNOJ ENGLESKOJ VAROŠI: Ukrao karabin i pobio ženu, taštu i porodičnog psa, a sad tvrdi da je to bilo SLUČAJNO! (VIDEO)

Planeta -

Kreg Sevidž (35) iz Sent Leonardsa u Saseksu ukrao je M4 karabin i u krvavom pohodu pobio suprugu Mišel (32), njenu majku Heder Vitbred (53), pa čak i Mišelinog psa Zevsa.

Na suđenju koje je juče počelo u okružnom sudu u Luisu čulo se da je policija zatekla u kući Heder Vitbred, gde se zločin dogodio 16. marta ove godine, prizor iz horora: Mišel je bila upucana šest puta, a njena majka čak sedam.

Sevidž se izjasnio da nije kriv za ubistvo, ali terete ga svedoci, dve osobe koje su preživele masakr: Mišeline baka, Patriša Grouvz, i mlađa sestra Rejven, tada u sedmom mesecu trudnoće. Uspele su da pobegnu i sakriju se kod prvih komšija.

Tužilac Bendžamin Ejna kaže da je reč o "isplaniranoj egzekuciji". On je objasnio da su se Mišel i Sevidž razdvojili mesec dana pre zločina. Sevidž je bombardovao Mišel es-em-es porukama, pretio joj da će objaviti snimke njihovih intimnih trenutaka, a na njen rođendan, koji je bio nedelju dana pre ubistva, isekao joj je gume na automobilu.

"Svaka ubijena žena imala je trag oko jedne ulazne rane. On ukazuje na to da im je cev oružja pritisnuo na telo i pucao u maniru egzekucije", objasnio je tužilac. Čak je pokušao da puca u policajca kada su došli da ga uhapse, ali mu se karabin zaglavio.

Sud je čuo i da se Sevidž ponašao kao klinac u vezi i braku sa Mišel. Pokušavao je da kontroliše svaki njen gest, čak ju je optužio da mu je prenela polnu bolest, a kad se ispostavilo da to nije tačno, pretio je da će se ubiti.

Tužilac je upozorio da će Sevidžova odbrana pokušati da predstavi ubistvo kao slučajno, tokom koškanja.

I ubica se juče izjasnio i priznao da je kriv samo za krađu karabina. Sudu je ispričao da je hteo da kidnapuje suprugu ne bi li ga policija kasnije ubila pred njom.

Očekuje se da će suđenje trajati oko tri nedelje.

Kurir.rs/BBC

Foto: Printscreen Facebook/Michelle Savage

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track