KARAVAN MIGRANATA STIGAO NA GRANICU SA MEKSIKOM: Hiljade probile ogradu, kreću se ka SAD! Tramp već zapretio da će da šalje vojsku! (FOTO, VIDEO)
Foto: EPA

u potrazi za boljim životom

KARAVAN MIGRANATA STIGAO NA GRANICU SA MEKSIKOM: Hiljade probile ogradu, kreću se ka SAD! Tramp već zapretio da će da šalje vojsku! (FOTO, VIDEO)

Planeta -

Hiljade migranata stigle su na granicu Gvatemale sa Meksikom, zahtevajući da uđu u tu zemlju. Mnogi od njih su pokušali da preskoče ogradu, a procenjuje se da je na granični prelaz stiglo oko 3.000 ljudi.

1 / 8 Foto: EPA

Oni žele da kroz Meksiko stignu do SAD, ali je američki predsednik, Donald Tramp, već zapretio da će na granicu poslati vojsku.

foto: EPA

"Moram, na najoštriji mogući način, pozvati Meksiko da zaustavi ovaj proces, a ako to nije moguće, angažovaću američku vojsku i zatvoriti južnu granicu", upozorio je Tramp juče na Tviteru.

foto: EPA

Migranti su vikali: Želimo posao! Mi nismo krijumčari, mi smo imigranti!". Većina ih je iz Hondurasa, ali su se mnogi i iz drugih zemalja Centralne Amerike pridružili karavanu.

Tramp je karavan nazvao napadom na državu rekavši da se na ovaj način u SAD slivaju "kriminalni elementi i droga".

Šef američke diplomatije Majk Pompeo izjavio je ranije danas da je na pomolu migrantska kriza na američko-meksičkoj granici pošto se karavan s nekoliko hiljada ljudi iz Hondurasa kreće ka Meksiku kako bi kasnije pokušali da pređu granicu i uđu u SAD.

Meksiko je već rasporedio nekoliko stotina policajaca na granici s Gvatemalom koju prelaze građani Hondurasa bežeći od siromaštva i nasilja.

Kurir.rs Foto: EPA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track