FRANCUSKA: Dobro da je Rijad priznao da je Kašogi ubijen, ali želimo CELU ISTINU!
Foto: Reuters, AP

SVE RAZOTKRITI

FRANCUSKA: Dobro da je Rijad priznao da je Kašogi ubijen, ali želimo CELU ISTINU!

Planeta -

PARIZ - Francuski ministar finansija Bruno Le Mer izjavio je danas da je priznanje Saudijske Arabije da je novinar Džamal Kašogi ubijen u saudijskom konzulatu u Istanbulu "dobrodošao napredak", ali je pozvao tu kraljevinu da sprovede punu i transparentnu istragu.

"Primećujem da su saudijske vlasti promenile taktiku, priznale činjenice i prihvatile izvesnu odgovornost, tako da postižemo napredak. Ali, stvar se mora u potpunosti rasvetliti", rekao je Le Mer televiziji Frans 3.

Kako će se bilateralni odnosi dalje razvijati, zaključio je francuski ministar, "zavisiće od načina na koji istina bude izneta u javnost, istraga vođena i rezultati utvrđeni".

Posle dve nedelje laganja, Saudijska Arabija je juče prvi put priznala da je Kašogi, saudijski novinar koji je za Vašington post kritički pisao o princu prestolonasledniku te zemlje, ubijen u saudijskom konzulatu u Istanbulu navodno u tuči.

Saudijske vlasti su sve do juče negirale bilo kakvu umešanost u slučaj Kašogija, kome se trag izgubio 2. oktobra, kad je ušao u konzulat radi dokumenata potrebna za venčanje s turskom verenicom.

Kurir.rs/Tanjug

Foto: Reuters, AP

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track