ZOVU JE ANĐEO SMRTI! UBIJALA JE DECU U BOLNICI, A SAD ŽIVI U LUKSUZU: Oglasio se mladić koji je preživeo njenu torturu i evo šta joj je poželeo (VIDEO)
Foto: Youtube/Printscreen

NEMILOSRDNI UBICA

ZOVU JE ANĐEO SMRTI! UBIJALA JE DECU U BOLNICI, A SAD ŽIVI U LUKSUZU: Oglasio se mladić koji je preživeo njenu torturu i evo šta joj je poželeo (VIDEO)

Planeta -

Britanac Bredli Gibson, koji je imao tek pet godina kada je medicinska sestra Beverli Elit pokušala da ga ubije, traži od britanskih vlasti da "Anđeo smrti", kako su ju prozvali, bude prebačena iz psihijatrijske bolnice u normalan zatvor.

Elit je imala 22 godine kada je ubila četvoro dece i pokušala da ubije još 9 za 59 dana. S obzirom na to da je radila kao medicinska sestra, imala je pristup lekovima koje je deci davala u većim, smrtonosnim dozama u bolnici Grantam u Linkolnširu 1991. godine.

Dijagnostikovan joj je Minhauzenov sindrom zbog čega je imitirala bolesti, lagala o njima i obilazila veliki broj medicinskih ustanova kako bi utolila svoju potrebu za pažnjom. Takve osobe često se i namerno razbolevaju ili povređuju.

Jedna od njenih preživelih žrtava je i Bredli Gibson (33) koji se čvrsto zalaže da bi Eitovu trebalo prebaciti u običan zatvor iz psihijatrijske bolnice u kojoj se trenutno nalazi.

"Ona je ubica, kriminalac, ona ubija decu! U bolnici živi luksuznim životom. Trebalo bi doživotnu kaznu da služi u zatvoru iza rešetaka", kazao je Gibson za jednu britansku televiziju.

Bredli Gibson danas

On je imao tek pet godina kada je došao u bolnicu Grantam zbog teške upale pluća. Požalio se da mu je vrlo nelagodno stavljena infuzija, a Elitova je, umesto da mu namesti infuziju, ubrizgala skoro fatalnu dozu kalijuma.

Dečak je preživeo srčani udar, a lekari su se za njegov život borili 32 minuta i osam puta ga oživljavali defibrilatorom.

"Izgubio sam osećaj u nogama i nisam mogao da ustanem iz kreveta, nisam mogao da se pomerim. I godinama kasnije nisam u potpunosti mogao da kontrolišem bešiku", ispričao je.

"Imao sam noćne more. Sećam se da sam se probudio mnogo puta i samo vrištao. Toliko verujete medicinskim sestrama, one bi trebalo da vam pomognu", rekao je.

Samo mesec dana pre nego što je Gibsonu ubrizgala opasnu dozu, Elitova je sedmomesečnom Lijamu Tejloru ubrizgala smrtonosnu dozu insulina što je izazvalo dva srčana udara. Njegovi roditelji su naposetku doneli odluku da ga skinu s aparata jer je pretrpeo teška oštećenja mozga.

Iste sudbine doživeli su Timoti Hardvik (11), Beki Filips (dva meseca) i Kler Pek (1). Bolničko osoblje na kraju je pozvalo detektive zbog velike smrtnosti dece i tada su uhvatili Beverli Elit. Otkrili su kako je nameravala da ubije još devetoro dece.

Psihijatri trenutno razmišljaju da je prebace u običan zatvor zbog toga što je "tačno znala što radi".

"Znala je da je to loše, ali je ipak to uradila. Smatram da onaj koji svojevoljno i svesno ubije nekoga zaslužuje da bude u zatvoru. Ona je neverovatno manipulativna", kazala je kriminolog Elizabet Jardli.

Kurir.rs/The Sun Foto: Youtube/Printscreen

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja