IZBACITE RASISTU IZ AVIONA: Brutalno je napao staricu zbog boje kože, a putnici besni jer ga osoblje nije udaljilo sa leta! Evo šta je sve rekao nesrećnoj ženi! (VIDEO)
Foto: YouTube prtscr / The Sun / David Lawrence

neviđeni incident u 21. veku

IZBACITE RASISTU IZ AVIONA: Brutalno je napao staricu zbog boje kože, a putnici besni jer ga osoblje nije udaljilo sa leta! Evo šta je sve rekao nesrećnoj ženi! (VIDEO)

Planeta -

Snimak rasističkog napada na stariju ženu u avionu koji se proširio društvenim mrežama, razbesneo je ljude širom sveta, a na meti negativnih kometara je i avio-kompanija koja rasistu nije udaljila sa leta.

Naime, neko od putnika u avionu Rajanera na letu od Barselone do Londona snimio je incident u kojem muškarac napada stariju ženu nazivajući je "Crnim đubretom" i "ružnom kravom" zahtevajući da ženu premeste jer ne želi da sedi u istom redu s njom.

Njegovo ponašanje izazvalo je bes ostalih putnika koji su osoblju aviona sugerisali da bi njega trebalo da izbace sa leta, a ne da nude starici drugo sedište.

Jedna od putnica, za koju se pretpostavlja da je ćerka napadnute starice, pokušavala je da ućutka pobesnelog rasistu rečima "Da se nisi usudio da joj se obraćaš na taj način", ali je i ona dobila uvrede na račun svoje boje kože.

"Ako ne odeš na drugo mesto, ja ću te tamo staviti!" pomahnitalo je pretio nesrećnoj ženi, dok se nije umešao mladić koji je sedeo iza njih. Mladić je rasisti rekao da prekine sa napadima u da se smiri, postavljajući ruke između njega i starice.

Incident se završio tako što je starica ipak sela na drugo mesto, ali su se u pozadini čuli komentari putnika na račun osoblja koje je "rebalo njega da izbaci sa leta".

To su uglavnom i komentari koji su se našli ispod snimka na stranim medijima i društvenim mrežama, jer većina ljudi smatra da je osoblje trebalo da postupi konklretnije prema ovoj vrsti napada na nedužnu ženu.

Kurir.rs / ABC

Foto: YouTube prtscr / The Sun, David Lawrence

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track