ITALIJANSKI POSLANIK CIPELOM IZGAZIO ODLUKU EK: Neviđeni performans u parlamentu (VIDEO)
Foto: Youtube/Printscreen

revolt

ITALIJANSKI POSLANIK CIPELOM IZGAZIO ODLUKU EK: Neviđeni performans u parlamentu (VIDEO)

Planeta -

Nakon što je Evropska komisija odbila fiskalni plan vlade u Rimu, italijanski član evropskog parlamenta, Anđelo Čoka je pred novinarima cipelom izgazio papire evropskog komesara za ekonomske i finansijske poslove Pjera Moskovisija.

Moskovisi je danas oštro osudio ovaj "performans" i naveo da je takvo ponašanje "groteskno".

Na kraju konferencije za novinare, Čoka iz italijanske vladajuće desničarske Lige za sever popeo se na podijum iza Moskovisijevih leđa, izuo cipelu i njome 'izgazio' dokumentaciju koju je Moskovisi koristio u argumentovanju takve odluke EK.

Kaže da je za performans koristio cipelu proizvedenu u Italiji, a da je Moscovisi izgovorio "gomilu" laži protiv Italije.

"Epizoda s cipelom je groteskna", napisao je Moscovisi na Tviteru.

"Isprva se smejemo i banalizujemo situaciju jer je smešna, potom se naviknemo na prikriveno simbolično nasilje, a onda se jednoga dana probudimo s fašizmom. Ostanimo budni! Demokratija je krhko blago", upozorio je Moskovisi.

Evropska komisija pozvala je Rim da predstavi novi nacrt budžeta kojim se smanjuje strukturni deficit za 0,6 procenata BDP-a umesto da se povećava za 0,8 procentnih poena, kako se predviđa sadašnjim planom.

Međutim, potpredsednik italijanske vlade Mateo Salvini neće menjati budžet za 2019. godinu.

Kurir.rs/Tanjug Foto: Youtube/Printscreen

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track