BELA KUĆA: Slanje sumnjivih paketa Klintonu i Obami su podli pokušaji napada! Zaštitićemo sve kojima prete ove kukavice!
Foto: Profimedia, EPA/ Jim Lo Scalzo

ekplozivne naprave poslate na više adresa

BELA KUĆA: Slanje sumnjivih paketa Klintonu i Obami su podli pokušaji napada! Zaštitićemo sve kojima prete ove kukavice!

Planeta -

Bela kuća osudila je danas slanje sumnjivih pošiljki na adrese Baraka Obame i Bila i Hilari Klinton kao "podle pokušaje napada" i "zastrašujuće činove", upozorivši da će odgovorni biti pozvani na odgovornost.

"Tajna služba SAD i druge službe nadležne za sprovođenje zakona istražuju s tim u vezi i preduzeće sve odgovarajuće akcije kako bi zaštitile svakoga kome prete ovakve kukavice", saopštila je portparolka Bele kuće Sara Senders, prenosi AP.

Tajna služba SAD je u međuvremenu saopštila da su njeni agenti presreli pakete koji sadrže "moguće eksplozivne naprave" upućene Hilari i Bilu Kintonu i Baraku Obami.

Ova služba nije navela da li su Klintonovi i Obama dobili pakete.

Neimenovani američki zvaničnik je rekao za AP da istražitelji veruju da je naprava poslata na kuću Klintonovih u predgrađu Njujorka povezana sa napravom koja je u ponedeljak nađena u kompleksu milijardera Džordža Soroša.

foto: Twitter / MJ Lee

CNN navodi da je presretnut i sumnjivi paket upućen Beloj kući. Nakon toga usldila je i evakuacija prostorija CNN i Tajm Vorner centra u Njujorku, iz istog razloga.

Kurir.rs / Tanjug

Foto: Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track