GLUMAC DŽEJMS VUDS UVEREN: Demokrate same sebi šalju bombe!
Foto: Profimedia

teorija zavere

GLUMAC DŽEJMS VUDS UVEREN: Demokrate same sebi šalju bombe!

Planeta -

NJUJORK - Slanje paketa s improvizovanim eksplozivnim napravama na adresu deset žestokih kritičara predsednika SAD Donalda Trampa izazvalo je veliki politički zemljotres uoči delimičnih izbora za Kongres zakazanih za 6. novembar!

Iako su sve pošiljke bile adresirane na Trampove protivnike, u javnosti je sve više onih koji veruju u teoriju zavere da iza njih zapravo stoje pristalice Demokratske stranke kako bi za to, usred predizborne kampanje, optužili republikance.

Demokratska rulja

Njihov navodni cilj je osvajanje većine u Kongresu i pokretanje impičmenta, postupka za smenu predsednika. Jedan od njih je Džejms Vuds (71), poznati holivudski glumac, koji je slanje improvizovanih eksplozivnih naprava nazvao "očiglednom političkom prevarom".

Bomba iz poslatih paketa... Cilj im je zastrašivanje
Bomba iz poslatih paketa... Cilj im je zastrašivanjefoto: Asošijejted Pres

BOMBE SU BEZOPASNE Agenti FBI juče su pretresli prostorije postrojenja za slanje pošte nedaleko od Majamija na Floridi. Naime, utvrđeno je da je svih deset paketa sa improvizovanim eksplozivnim napravama poslato preko ove pošte. Istražitelji su utvrdili da bombe kućne izrade, napravljene od cevi, zapravo nisu naoružane, tj. nemaju detonator i ne mogu da eksplodiraju. Veruje se da je cilj njihovog pošiljaoca ili više njih zapravo bio da se zastraše oni kojima su namenjene.

"Koga je briga za Klintonove? Ovo je očigledna politička prevara", naveo je Vuds na Tviteru, gde ima 1,8 miliona pratilaca.

On je u drugoj poruci na društvenim mrežama bio još konkretniji u optužbama na račun pristalica demokrata: "Tužno je što je ponašanje demokratske rulje dovelo do toga da ovako nešto bude moguće. Slanje bombi predstavlja pretnju temeljima naše republike".

foto: Reuters

Zapaljiva retorika

Sam predsednik Tramp je za slanje bombi optužio medije, tj. da je do toga dovelo njihovo objavljivanje lažnih vesti. Džon Brenan, bivši direktor CIA, oštro je optužio Trampa da je njegovo ponašanje dovelo do toga da se bombe šalju poštom.

"Prestani da kriviš druge. Pogledaj u ogledalo. Tvoja zapaljiva retorika, uvrede, laži i podsticaje fizičkog nasilja su sramotni. Popravi svoj nastup. Pokušaj da se ponašaš kao predsednik. Američki narod zaslužuje mnogo više. Usput, tvoji kritičari neće biti ućutkani zastrašivanjem", naveo je Brenan na Tviteru.

Kurir

Foto: Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track