TRAMP NAPAO SILU KOJA ODAVNO KONTROLIŠE AMERIKU: Posle Drugog svetskog rata planirali DRŽAVNI UDAR, a još uvek su moćni !(VIDEO)
Foto: Reuters

otvoreno

TRAMP NAPAO SILU KOJA ODAVNO KONTROLIŠE AMERIKU: Posle Drugog svetskog rata planirali DRŽAVNI UDAR, a još uvek su moćni !(VIDEO)

Planeta -

Trampov govor o povlačenju globalnih sukoba je besmislen: “Amerika nije imala civilnu vladu još od kraja Drugog svetskog rata.“ To su bile reči koje su rečene novinaru od strane čoveka koji je služio u vojnoj obaveštajnoj službi nakon nekoliko godina intenzivne obuke ruskog jezika na Monterej institutu za međunarodne studije.

Za one koji ne znaju, Monterej je bio akademski centar za obuku budućih obaveštajnih radnika koristeći pedagošku metodu koju je razvila američka vojska. On je koristan ne samo za obezbeđivanje prevodilaca i tumača za vojsku, već i za CIA-u.

CIA je inicijalno bila poznata kao Kancelarija za strateške usluge (OSS), a OSS je oformljen kao agencija Udruženog generalštaba. Njena funkcija je bila da prikupi obaveštajne podatke i generiše propagandu. Od svog nastanka, CIA je radila sa crnim budžetom.

Mala količina njihovog zvaničnog budžeta dolazi od američkih poreskih obveznika, ali je to uglavnom nezavisna agencija koja nema nadzor nad svojim stvarnim finansijskim poslovima. To je striktno “van granica.“ Nije slučajno to da je CIA nastala otprilike u isto vreme kao i Pentagon, gde se američka vojna strategija planira i odvija. Ova dva entiteta su intimno povezana.

Ali pre nego što ispitamo kako ova veza funkcioniše, vratimo se na šokantan citat koji je pomenut gore analizira Pol Kindlon za Russia-insider. Prema jednom obaveštajnom izvoru, jednom L.g. Lejtonu, viši članovi američke vojske na kraju Drugog svetskog rata su planirali vojni državni udar da bi svrgnuli demokratski izabranog predsednika i zamenili ga stalnom vladom koju bi kontrolisala vojska.

Obrazloženje iza toga je to da je civilna vlada bila sastavljena od ljudi koji nisu znali kako stvarni svet funkcioniše i da samo vojni oficiri sa znanjem i iskustvom stečenim borbom mogu biti pouzdani da vode i štite SAD. “Pored toga,“ obrazložili su, “političari su sedeli kod kuće dok smo mi stavljali naše zadnjice na liniju fronta i osvojili ovaj rat.“ “Zaslužujemo to.“ Tako je u igru ušla zavera koja bi zauvek izmenila tok američke istorije. Zove se “Palmer House zavera“ jer je to bila lokacija tajnog sastanka gde su vrhovni vojni oficiri planirali i organizovali kako bi se tačno ovaj puč odvijao.

Nakon što ovaj smeo i opasan čin shvaćen, nagrađivani general Omar Bredli je poslat od strane Udruženog generalštaba da se “pozabavi ovom situacijom.“ On je odleteo u Čikago i uzeo taksi direktno do hotela Palmer House – mesta ove drske zavere.

Kada je stigao u hotel, otišao je pravo u prostoriju gde su se ovi zaverenici okupili i jurnuo kroz vrata vrišteći: “šta vi dođavola mislite da radite?!“ Zaverenici su direktno odgovorili: “preuzećemo kontrolu nad vladom, gospodine.“ Na šta je general Bredli odgovorio: “Idioti… mi već kontrolišemo vladu.“

Ako je ova priča istinita – a ne sumnjamo da je ovaj izvor bio 100 odsto iskren – to zaista objašnjava mnogo toga o američkoj politici i predsednicima tokom proteklih 70 godina.

foto: Profimedia

To znači da su od kraja Drugog svetskog rata predsednici imali dozvolu da utiču na domaću politiku, ali nisu bili zaduženi za spoljne poslove. Možda je to razlog zašto je Džon Kenedi ubijen – čovek koji je bio na ivici da razmontira CIA-u i povuče američke vojnike iz Vijetnama.

Možda je to razlog zašto je Dvajt D. Ajzenhauer održao onaj izuzetan govor na kraju svog predsedništva upozoravajući na teške opasnosti od vojno-industrijskog kompleksa.

Ako je ono što ovaj izvor kaže istina, to takođe znači da Donald Tramp nema kontrolu nad američkom spoljnom politikom. A ako je to zaista slučaj, njegove reči o povlačenju inostranih vojnih angažmana ne znače ništa.

To znači da kontigent generala u Pentagonu, koji tajno planira sledeći rat bez obzira na demokratske institucije ili vrednosti, svo stanovništvo drže kao taoce. I oni zauzvrat kontrolišu CIA-u – još jednu organizaciju koja deluje potpuno izvan vladavine prava.

Ovo je zastrašujuća perspektiva.

Kurir.rs/Russia-insider

Foto: Reuters

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja