Najnovije vesti

VATIKAN JURI MLADE U VIRTUELNOM PROSTORU: Mnogi misle da je ovo i od pape Franje previše (VIDEO)
Foto: Profimedia

Nečuveno

VATIKAN JURI MLADE U VIRTUELNOM PROSTORU: Mnogi misle da je ovo i od pape Franje previše (VIDEO)

Planeta

Vatikan je izdao igru u proširenoj stvarnosti sličnu igrici Pokemon Go. Da, dobro ste pročitali, Vatikan izdaje mobilnu igru kojom se, navodno, žele približiti milenijalcima.

Možda se sećate, Pokemon Go bio je popularan bukvalno jedno leto, 2016. godine. Okej, igra je još nekoliko zagriženih pobornika, ali teško da će neka igra uspeti da izazove opštu maniju koju je tada pokrenuo Pokemon Go.

Kako piše Poket Lint, igra će se zvati Folou JC Go. Kako ime sugeriše, igra se snažno oslanja na premisu Pokemona Go, a slova “JC” u imenu verojatno znače Isus Hrist. Dakle, u direktnom prevodu, “sledite Isusa Hrista”. Međutim, umesto da naganjate Pikačua ili Skuirtlea, u vatikanskoj verziji igre Pokemon Go ljudi će skupljati biblijske likove.

A kako će to da izgleda? Pa, u ovom slučaju biblijske likove nećete da hvatati nekakvom sakralnom pokeloptom, već odgovaranjem na pitanja povezana s tim likovima. Jedno od pitanja koje igra postavlja je "Ko je rekao: ‘Moj Bože, moj Bože, zašto si me ostavio?'”. Da vam pomognemo: odgovor je Isus.

Kada igrač uhvati sve “likove”, oni postaju “evangelizaciona grupa” koja prati Isusa. Igrači moraju da prate potrebe svojih biblijskih likova, poput gladi i žeđi, kao da se radi o Tamagočiju. Skupljanjem posebnih objekata, dobijaju se “molitve”.

Objekti se, na primer, mogu skupiti ako se molite ispred bolnica, a igra će znati da se nalazite ispred neke bolnice budući da prati lokaciju igrača putem GPS-a. Lukavo. Međutim, nismo baš sigurni hoće li igra moći da evidentira molite li se ili samo stojite ispred glavnog ulaza bolnice.

Igru Folou JC Go razvila je špansko versko udružrnjr Fundasion Ramon Pane za Svetski dan mladih. Razvoj je navodno koštao 500.000 dolara i trajao dve godine, a programeri su na razvoj igre utrošili 32.000 radnih sati. Igra je sada dostupna za iOS i Android, ali ne u svim područjima svijeta. Trenutno je aktivna samo u Italiji i Španjolskoj.

Navodno je sam papa Franja veliki poklonik ove igre, što zapravo i nije neobično.

Kurir.rs//Telegram.hr

Foto: Profimedia

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...