Tužilaštvu pretnje smrću novinarima po zakonu?!

Tužilaštvu pretnje smrću novinarima po zakonu?!

Planeta -
Ove seke iz Glasa treba povešati”, “Ušice sikire pa u čelo”, “Ubiti vas treba”, “Ovo treba streljati da se trag zatre”, “U laži su kratke noge” samo su neke od poruka koje za tužioca Snježanu Živković ne predstavljaju ama baš nikakav problem, niti u njima ima nešto zbog čega bi trebalo da brinemo, pišu novinari Glasa

BANJALUKA - Skandal ili sramota? Teško se opredeliti za jednu od te dve reči koja bi opisala odluku tužioca Okružnog tužilaštva Banjaluka Snježane Živković da pretnje smrću upućene urednicima i novinarima “Glasa Srpske” ne predstavljaju krivično delo, pišu novinari ovog lista.

“Ove seke iz Glasa treba povešati”, “Ušice sikire pa u čelo”, “Ubiti vas treba”, “Ovo treba streljati da se trag zatre”, “U laži su kratke noge” samo su neke od poruka koje za tužioca Snježanu Živković ne predstavljaju ama baš nikakav problem, niti u njima ima nešto zbog čega bi trebalo da brinemo!!!

Tužilačka odluka saopštena na sastanku sa policijom da u tim pretnjama “nema krivičnog dela” skandalozna je jer su njome ljudski životi (a i novinari su ljudi) prepušteni na milost i nemilost siledžijama, kabadahijama i pištačima koji koriste poslednje razvijene “demokratske” metode poput maljeva i sjekira. Skandalozna je i zato šo je tužilac Živković uputstvom policiji da u pretnjama ubistvom novinarima “Glasa” nema krivičnog dela, pretnje legalizovala kao demokratski oblik borbe, piše Glas.

Posle tužilačkog tumačenja da poruke koje su “miroljubivi” čitači i šetači postavili na portalu “Glasa Srpske” i “Fejsbuk” grupi “Spasimo Picin park” sasvim je normalno da svakoga ko vas na ulici ružno pogleda dobronamerno upozorite da ćete ga “Ušicama sikire u čelo”. On, pak, ne treba da se ljuti na vas ili ne daj bože prijavi prijetnje, jer to nije krivično delo. Treba da ćuti i da se pomoli da se ne dohvatite sekire. Pretiti je po zakonu!

Skandaloznom odlukom Snježane Živković građani su dobili pravo da prijete i njoj, njenom šefu Želimiru Lepiru, njegovom šefu Mahmutu Švraki i šefovog šefa šefu... I da na zidove zgrade Tužilaštva recimo ispišu “sve vas treba pobiti”... Kao što su ispisali na portalu “Glasa Srpske”. Jer, to je po zakonu. I “nema krivičnog dela”, dodaju novinari Glasa.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track