Sibirski tigrovi rastrgli mladića u zoo-vrtu
Foto: Rojters

Mrtav u kavezu

Sibirski tigrovi rastrgli mladića u zoo-vrtu

Planeta -
Dvadesetogodišnjak, čiji identitet još nije otkriven, najverovatnije je ušao u kavez u želji da izvrši samoubistvo

KOPENHAGEN - Beživotno telo muškarca pronađeno je danas u kavezu sa tigrovima u zoološkom vrtu u Kopenhagenu, javili su danski mediji.

Reč je o muškarcu starom dvadesetak godina za kojeg se veruje da je rano jutros samovoljno preskočio ogradu i ušao u kavez.

Mladića su rastrgla tri sibirska tigra, a njegovo telo su pronašli radnici vrta prilikom dolaska na posao. "Dobili smo hitan poziv oko 7.30 časova da je jedna osoba pronađena kako leži u kavezu i da oko nje kruže tri tigra", kazao je portparol policije u izjavi za Rojters.

"Tigrovi su ga napali i ubili. Ujed u vrat je najverovatnije bio uzrok smrti", dodao je on, navodeći da je žrtva pretrpela ujede i na butinama, grudima i licu.

Mladić, čiji identitet još nije otkriven, najverovatnije je ušao u kavez u želji da izvrši samoubistvo. Policija navodi da nije bio Danac, ali da je imao dansku boravišnu vizu.

Istražitelji će pomoću snimaka sigurnosnih kamera pokušati da utvrde kako je mladić ušao u zoo vrt i kako je došlo do nesreće. Menadžer zoo-vrta u Kopenhagenu Stefen Strede izjavio je da je ovo prvi incident ovakve vrste u 152-godišnjoj istoriji parka. On je naveo da uprava ne namerava da uspava tigrove ni da menja svoj sigurnosni sistem.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track