LAVICA ISKORISTILA TRENUTAK NEPAŽNJE DETETA: Napala devojčicu u cirkusu, nanela joj teške povrede glave (VIDEO)
Foto: Screenshot

horor

LAVICA ISKORISTILA TRENUTAK NEPAŽNJE DETETA: Napala devojčicu u cirkusu, nanela joj teške povrede glave (VIDEO)

Planeta -

Posetioci cirkusa u ruskom selu Uspenskoje, kod Krasnodara, bili su svedoci stravičnog trenutka u kom je cirkuski lav iznenada povukao četverogodišnju devojčicu u ring nanevši joj teške povrede.

Devojčica je snimljena kako se ustaje sa svog mesta u prednjem redu da bi otišla iza sigurnosne mreže. Lav je, iako je bio vezan, potrčao prema detetu koje je mahalo zastavicom. Trener koji je držao lava nije mogao da spreči da cirkuska zver mahnito pobegne i ugrize dete od uva do brade.

Svedoci kažu kako je majka dozvolila devojčici da se približi sigurnosnoj mreži.

Trener je bespomoćno pokušavao da zadrži lavicu koja je na mahanje zastavicom reagovala povlačenjem deteta u ring i nanošenjem povreda.

Valentina Pavlova je član medicinskog tima koji leči devojčicu. Trenutno se oporavlja na intenzivnoj njezi u bolnici.

"Sada je u stabilnom stanju i nema opasnosti za njen život", kazao je Edgard Zapašnji, direktor moskovskog cirkusa, dodajući kako su za povrede devojčice krivi i lokalni cirkus i majka deteta.

"Čvrsto vjerujem kako krivicu snose vlasnik i direktor putujućeg cirkusa, trener lavice i punoletna osoba koja je pustila dete iz prvog reda", kazao je Zapašnji.

Životinje se i dalje koriste za nastupe u ruskim cirkusima, uključujući i mnoge turneje koje se održavaju širom zemlje. Ovaj nedavni incident verovatno će dovesti do podizanja sveti o lavova i medveda u opasnim cirkuskim tačkama.

Kurir.rs/Index.hr

Foto: Screenshot

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track