BRUTALNO! ŽENE MORAJU DA MIRNO KLEČE DOK IH KRVNIČKI BIČUJU: Ovako su ih talibani kaznili jer su kod lekara išle bez muške pratnje! (UZNEMIRUJUĆI VIDEO)
Foto: YouTube prtscr / Afghanpower

JAVNO BIČEVANJE

BRUTALNO! ŽENE MORAJU DA MIRNO KLEČE DOK IH KRVNIČKI BIČUJU: Ovako su ih talibani kaznili jer su kod lekara išle bez muške pratnje! (UZNEMIRUJUĆI VIDEO)

Planeta -

Na uznemirujućem videu javnog bičevanja, za koji je teško poverovati da je snimljen u ovom veku, vide se dve žene u teget burkama koje su klečale skoro nepomično, dok ih muškarac tuče šibom po glavi i telu.

Žene, čija imena nisu objavljena, proglašene su krivima za kršenje talibanskog strogog tumačenja šerijatskog zakona nakon što je policija saopštila da su posetile lokalnu zdravstvenu kliniku bez pratnje muškaraca.

Takođe su rekli da su ih talibanski borci videli da komuniciraju mobilnim telefonima.

Dok fundamentalistički talibani već duže vreme prisiljavaju žene da budu u pratnji muških rođaka kada izlaze van svojih domova, izveštaji o drugoj optužbi ukazuju na nedavno sprovođenje pravila o upotrebi mobilnih uređaja, naročito pametnih telefona, u područjima pod kontrolom militanata.

Nejasno je da li su žene, koje su obe bile u braku, bile jednostavno kažnjene za korišćenje telefona ili posebno za komunikaciju sa muškarcima van njihovih neposrednih porodica - optužbe koje su dovodile do javnog bičevanja u prošlosti.

Incident se dogodio u oblasti Beron Sena u okrugu Darzab, bivšem uporištu terorističke Islamske države koju su u avgustu iz tog područja potisnule talibanske i vladine snage.

Muhamad Ismail, šef policije Darzaba, ove nedelje je potvrdio da se bičevanje dogodilo i da je to bilo pre 10 dana. Rekao je da su se žene vratile u svoje domove.

Kurir.rs / Vijesti.me

Foto: YouTube printscreen / Afghanpower

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track