BLISKI SUSRET NA NEBU SIRIJE: Ruski pilot je Amerikancima i Francuzima pokazao samo JEDAN GEST i bilo je dovoljno da nestanu (VIDEO)
Foto: Profimedia

jasna poruka

BLISKI SUSRET NA NEBU SIRIJE: Ruski pilot je Amerikancima i Francuzima pokazao samo JEDAN GEST i bilo je dovoljno da nestanu (VIDEO)

Planeta -

Na Instagramu je neko ko se predstavlja kao ruski vojni pilot objavio snimak presretanja dva francuska lovca i američkog vojnog aviona KC-10 "Ekstender“ na nebu iznad Sirije.

Snimak je objavio korisnik @fighter_bomber_, ali je naveo da ga je snimio neko drugi iz pilotske kabine ruskog lovca tokom misije praćenja vojnog transportnog aviona Il-76.

Autor objave tvrdi da se na snimku vidi trenutak kada dva francuska aviona "rafal“ dopunjuju u vazduhu gorivo pomoću američkog aviona KC-10 "ekstender“ na nebu iznad Sirije.

„Mahnuli smo im krilima (što po međunarodnim dokumentima znači ’Presretnuti ste!‘) i izveli manevar za podizanje visine (što znači ’gubite se odavde‘)“, piše u potpisu uz video-snimak.

Teško je reći kada je video snimljen. "Difens blog“ navodi da je na njemu prikazano presretanje koje se desilo u maju 2017. godine, o čemu je tada izvestio Pentagon.

Komandant Centralne komande američkog vazduhoplovstva, general Džefri L. Haridžin, nazvao je akcije ruskog pilota "neprofesionalnim“.

Međutim, u opisu snimka tvrdi se da se francuska strana žalila na incident, dok su Amerikanci tvrdili da je sve bilo bezbedno."Ali istražitelji su ipak (disciplinovali) posadu za svaki slučaj“, navodi se u potpisu.

Kurir.rs/Sputnjik Srbija

Foto: Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track