ALBANSKA MAFIJA GOSPODARI EVROPSKIM PODZEMLJEM: Glavni narko-štab im je u Francuskoj, a evo kako operišu!
Foto: Profimedia

VELIKI PROBLEM ZA TAMOŠNJE ORGANE REDA

ALBANSKA MAFIJA GOSPODARI EVROPSKIM PODZEMLJEM: Glavni narko-štab im je u Francuskoj, a evo kako operišu!

Planeta -

Albanska mafija je sve prisutnija u Francuskoj, a njene mreže su naročito aktivne kad je reč o provalnim krađama, drogi i krijumčarenju migranata, piše pariski list Figaro, pozivajući se na podatke administrativne službe Ministarstva pravde.

Albanski mafijaši se nadaju da će jednog dana imati koristi od eventualnog pristupanja Albanije Evropskoj uniji kako bi u Francuskoj još više razvili svoje aktivnosti, navodi francuski dnevnik.

Prema nedavno objavljenom dokumentu francuskog Ministarstva pravde, a koji je pre svega zasnovan na radu specijalizovanih međuregionalnih jurisdikcija (Jirs), problem je velik.

U izveštaju administrativne službe francuskog Ministarstva stoji da albanofoni kriminalci dolaze iz Albanije, sa Kosova i iz Makedonije ili već žive u zapadnoj Evropi, a njihovo prisustvo pojačano je od 2010. godine.

Oni su se, navodi se u dokumentu, najpre aktivirali u pariskom regionu, u oblasti Overnj-Rona-Alpi, kao i duž istočnih granica zemlje odakle raspolažu posrednicima u susednim zemljama - Nemačkoj, Italiji, Švajcarskoj...

"U Francuskoj, te grupe su u svojim prestupima koncentrisane na tri glavna sektora: provalne krađe, drogu i krijumčarenje migranata, pri čemu su krađe u porastu od 2013", zaključuje se u dokumentu koji prenosi pariski list.

Kurir.rs/ Tanjug

Foto: Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja