HRIŠĆANKA KOJA JE TREBALO DA BUDE OBEŠENA IZAŠLA IZ ZATVORA: Asja Bibi i njena porodica sklonjeni u tajnosti na sigurnu lokaciju!
Foto: EPA

NA SLOBODI

HRIŠĆANKA KOJA JE TREBALO DA BUDE OBEŠENA IZAŠLA IZ ZATVORA: Asja Bibi i njena porodica sklonjeni u tajnosti na sigurnu lokaciju!

Planeta -

Pakistanska hrišćanka Asja Bibi koja je najpre osuđena na smrtnu kaznu zbog vređanja islama, a zatim joj je Vrhovni sud poništio presudu, puštena je danas iz zatvora i na sigurnoj je lokaciji.

Lokalni mediji prenijeli su da je Bibi oslobođena iz ženskog zatvora u Multanu u pokrajini Punjab. Nije jasno da li se Bibi, majka petero dece, vratila svojoj porodici koja je takođe skrivena u sigurnoj kući.

Trojica zvaničnika Ministarstva unutarnjih poslova rekla su da je Bibi prevezena na aerodrom blizu glavnoga grada IslamabadaAdvokat koji je saopštio da je puštena i sam je morao da pobegne iz Pakistana zbog prijetnji.

Advokat koji je na sudu branio Asju Bibi izbegao je iz Pakistana u strahu za život i zatražio azil u Holandiji.

"Sve što mogu da kažem je da je oslobođena", rekao je advokat Saif-ul-Mulok.

Bibi je 2010. bila osuđena jer je navodno izrekla uvredljive reči o islamu i bila je osuđena na smrt. Dvojica pakistanskih političara koji su pokušavali da joj pomognu su ubijeni.

Pakistanske vlasti uhitile su stotine ljudi u nedjelju osumnjičene za napad na policiju i vandalizam za vrijeme prosvjeda protiv oslobađajuće presude Bibi.

Kurir.rs/Index.hr

Foto EPA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track