DEČAK (14) SE OBESIO JER GA JE UČITELJICA IZBACILA SA ČASA: Sada je majka otkrila njegovu potresnu priču
Foto: Instagram/Printscreen

TRAGEDIJA

DEČAK (14) SE OBESIO JER GA JE UČITELJICA IZBACILA SA ČASA: Sada je majka otkrila njegovu potresnu priču

Planeta -

Dečak Derek Brundret (14), koji je pronađen obešen u dvorištu škole, izbačen je sa časa samo sat vremena ranije, jer je odbio da skine kapuljaču, saopštila je njegova majka.

On je šetao oko škole u Velsu, skoro čitav sat pre nego što je oduzeo sebi život. Pronašao ga je drug koji je krenuo u potragu za njim.

Samo sat vremena ranije, izbačen je sa časa, jer je navodno odbio da skine kapuljaču koju je nosio. Drug je otišao da ga traži i pronašao ga je na drvetu. Istog trenutka je pozvao profesore, ali Derek je bio mrtav.

Dokazni postupak o Derekovoj smrti u decembru 2013. godine je još u toku.

Njegova majka Kristina je znala da njen sin ima poteškoća. Njegovo ponašanje je postalo nestabilno u poslednjih nekoliko godina. Ona je istakla da je bio "dobar dečak", ali se nešto promenilo u njemu kada je napunio 12 godina.

Njegovo ponašanje se toliko pogoršalo da majka više nije mogla da savlada dečakove izlive besa i nasilja, pa ga je poslala u hraniteljsku porodicu.

Počeo je da posećuje Jedinicu za upućivanje učenika u Nejlandu, centar za učenje prilagođen mladima sa kompleksnijim potrebama.

Kristina se nadala da će tamo dobiti negu i pažnju koja mu je potrebna, ali njegovo ponašanje je nastavilo da se pogoršava i jednog dana se popeo na krov zgrade u kojoj se Jedinica nalazila.

"Nije bio srećan. Rekao mi je da mu je vreme kod hranitelja bilo kao zatvor i želeo je da dođe kući da živi sa mnom, što je konačno uradio u septembru 2013. godine", navela je Kristina.

"Hteo je da se vrati u pređašnju školu i složio se da ponavlja godinu. Ali, u roku od nekoliko meseci su me zvali zbog njegovog ponašanja i upozorili ga da bi mogao da se vrati u Jedinicu", dodala je ona.

U to vreme incident kod kuće je vratio Dereka na negu. Raspravljao se sa bratom i Kristina je pokušala da ih razdvoji. Do decembra 2013. godine vratio se na pređašnje stanje i njegova majka je bila zabrinuta za njegovo mentalno zdravlje. 11. decembra je pozvao majku.

"Bio je duboko nesrećan. Nisam oka sklopila te noći. Osetila sam da nešto nije u redu", saopštila je ona. Sledećeg dana, zazvonio je telefon.

Kristina je uzvratila rečima:"Šta ste to uradili mom sinu? Izneverili ste ga!"

Sledećeg meseca će biti peta godišnjica Derekove smrti i Kristina i dalje čeka na odgovore. Istraga je još u toku.

Kurir.rs/Metro.co.uk Foto: Instagram/Printscreen

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja