Najnovije vesti

BRITANSKA VLADA PODRŽALA MEJOVU: Nacrt sporazuma sa EU dobar, Bregzit u nacionalnom interesu! (VIDEO)
Foto: AP

konačno

BRITANSKA VLADA PODRŽALA MEJOVU: Nacrt sporazuma sa EU dobar, Bregzit u nacionalnom interesu! (VIDEO)

Planeta

Britanska premijerka Tereza Mej rekla je danas da je njena vlada odlučila da podrži predloženi nacrt sporazuma o Bregzitu, preneo je Bi-Bi-Si (BBC).

"Zajednička odluka kabineta je da vlada treba da podrži nacrt sporazuma o izasku iz EU", rekla je Mej novinarima ispred Dauning strita 10 posle petočasovnog sastanka. Ona je navela da će se sutra obratiti parlamentu i da "čvrsto veruje" da je te odluka "u najboljem interesu" Velike Britanije.

Prema njenim rečima, odluka je "u nacionalnom interesu" i ispunjava obećanje vezano za referendum o Bregzitu. "Ovo je odluka koja će biti pod intenzivnom lupom, ali se odlučivalo između građenja budućnosti zemlje i povratka na početak i neispunjavanja obećanja proisteklih iz referenduma", rekla je Mej.

 

Ubrzo potom, Semi Vilson, predstavnik severnoirske Partije demokratskih unionista (DUP) koja pruža podršku vladi Tereze Mej, rekao je da je reč o "jadnom sporazumu, lošem sporazumu, i sporazumu za koji je premijerka rekla da ga neće prihvatiti". "Da upotrebim njen izraz, nikakav sporazum je bolji od lošeg sporazuma, a ovo je loš sporazum. Ljudi će biti užasnuti", rekao je Vilson za BBC.

 

Kurir.rs/Beta

Foto: AP

 

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...