DOŽIVOTNA ZA HRVATA KOJI JE ISKASAPIO SUPRUGU U MINHENU: Htela je da ga ostavi , a on je izbo16 puta na ulici i vikao: Idemo zajedno u grob!
Foto: Printscreen Facebook

horor

DOŽIVOTNA ZA HRVATA KOJI JE ISKASAPIO SUPRUGU U MINHENU: Htela je da ga ostavi , a on je izbo16 puta na ulici i vikao: Idemo zajedno u grob!

Planeta -

Pokrajinski sud u Minhenu osudio je na doživotnu robiju Hrvata Josipa B. (44) koji je lani na ulici kuhinjskim nožem iskasapio suprugu Marinu B. (43).

Prema optužnici, Josip je ubio svoju suprugu sa 16 uboda nožem jer je htela da ga napusti. U braku su bili od 1992. godine i imaju troje dece. Josip je imao problema sa alkoholom, a tužilac je naveo da je prethodno više puta bio agresivan tokom braka i da je tukao pokojnicu.

Josip je na početku suđenja priznao zločin i dodao da i danas voli svoju suprugu sa kojom je bio u braku 25 godina. Optuženi je pred sudom izjavio da je alkoholičar i da je to dovodilo do svađa sa suprugom, koju je upoznao u Hrvatskoj kao 17-godišnjak. Pokojnica ga je više puta napuštala zbog alkoholizma.

Marina je radila u Minhenu kao čistačica. U Nemačku se doselila 2016. godine zbog posla, a sa sobom je povela i jednog od tri sina, dok je suprug s ostalom dvojicom ostao u Hrvatskoj. U Minhenu je prvo stanovala kod sestre, a onda je pronašla stan. Tada se u Minhen doselio i suprug.

Radila je nekoliko poslova i tako se financijski brinula za obitelj, dok je ubica od 2010. nezaposlen. On tvrdi da je to iz zdravstvenih razloga, odnosno da je čuo glasove u glavi. “Jedan od njih je bio glas moje majke koja me uveravala da me supruga vara i da trebam da je napustiti”, izjavio je na sudu.

Veče pred zločin Josip je ponovo došao kući pijan, ona je rano ujutro napustila kuću i ostavila Josipu novac za autobusku kartu do Hrvatske. Ali on je pratio i na 150 metara od stana došlo je do rasprave. Marina B. ostala je pri svojoj odluci i rekla mužu da se vrati u Hrvatsku, aon je tada potegao nož i izbo je na smrt. Dok je nesrećnu ženu masakrirao na ulici vikao: “Idemo zajedno u grob.”

Kurir.rs/Index.hr

Foto printscreen Bild

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track