MUKE KRALJEVSKE PORODICE: Megan će odati koliko je Harijevo blago, isplivaće tajne koje godinama kriju!
Foto: Profimedia

amerika zahteva!

MUKE KRALJEVSKE PORODICE: Megan će odati koliko je Harijevo blago, isplivaće tajne koje godinama kriju!

Planeta -

Pravila, pravila! Kao američka državljanka, vojvotkinja od Saseksa će plaćajući porez u SAD morati da otkrije od koga sve i koliko novca dobijaju ona i njen suprug

LONDON - Britanska kraljevska porodica suočena je s noćnom morom koju predstavljaju američki poreznici, jer će vojvotkinja od Saseksa, supruga princa Harija i snaja kraljice Elizabete Druge, kao državljanka SAD morati da plati porez kao i svi obični smrtnici.

Megan će prilikom predaje svoje poreske prijave morati jasno da razgraniči šta je njeno, a šta pripada riđokosom princu.

Milionska imovina

U Bakingemskoj palati zbog toga opravdano strahuju da bi u javnost mogle da procure informacije o Harijevoj imovini, koja iznosi nekoliko desetina miliona funti, ali i o imovini kraljice Elizabete Druge i Harijevog oca, princa Čarlsa, koji su takođe učestvovali u plaćanju dela troškova raskošnog venčanja i kasnijeg medenog meseca na koji je zaljubljeni par otišao. Uoči venčanja s princom Harijem u maju ove godine, imovina Megan Markl je procenjena na pet miliona američkih dolara. Na drugoj strani, princ Hari, trenutno šesti u redu za nasleđe britanske krune, ima zvaničan godišnji prihod iz svog privatnog fonda od 300.000 funti, na koje plaća porez u Britaniji.

Zarađuje desetine miliona funti godišnje... Kraljica Elizabeta Druga
Zarađuje desetine miliona funti godišnje... Kraljica Elizabeta Drugafoto: Profimedia

KRALJICA DOBROVOLJNO PLAĆA

Kraljica Elizabeta Druga dobrovoljno plaća porez na prihod, kao i kapitalnu dobit od 1993. Njen prihod je oko 76 miliona funti godišnje. Prošle godine je izračunato da kraljevska porodica Britaniji donosi 1,8 milijardi funti godišnje preko turizma, medija i drugih poslova. Istovremeno, Britanci godišnje za izdržavanje kraljevske porodice izdvajaju 292 miliona funti, odnosno 4,5 funti po osobi.

List Ekspres prenosi da je kraljevska porodica angažovala finansijske konsultante iz SAD kako bi se ovaj problem što bezbolnije rešio, odnosno kako u javnost ne bi izašli detalji o imovini članova britanske monarhije.

ZANIMLJIVOSTI

- Megan mora da prijavi koliko je tačno zarađivala tokom snimanja serije "Suits" (oko 50.000 dolara po epizodi) - Njena godišnja plata je bila oko 450.000 dolara - Mora da prijavi da li je i od koga iz kraljevske porodice dobila neki poklon vredniji od 100.000 dolara - Princ Čarls sinovima i njihovim porodicama godišnje daje 4,8 miliona dolara za razne troškove - Princ Hari godišnje dobija 324.000 funti od imanja njegove pokojne majke princeze Dajane - Megan i princ Hari ne mogu da ispune zajedničku poresku prijavu jer on nema državljanstvo, niti prebivalište u SAD - Ako Hari ikad postane kralj, američki poreznici bi mogli da traže kamatu na celokupnu procenjenu vrednost imovine kraljevske porodice

- Trenutno se razmatraju razne opcije. Kraljevska porodica nikada ranije nije bila pred ovakvim izazovom i opasnošću da se razotkriju njene finansije - rekao je jedan od pomoćnika koji je želeo da ostane anoniman.

Mora da se plati

Američka poreska služba, poznatija kao IRS (Internal Revenue Service), važi za ekstremno striktnu u pronalaženju i naplati duga. Megan će u prijavi morati detaljno da navede koliko su ona i princ Hari novca zaradili otkad žive zajedno, kao i svu zajedničku imovinu, bankarske račune i fondove. Megan će morati da prijavi i privatnu imovinu i njenu vrednost, uključujući i verenički prsten i venčanicu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track