POZNATI HUMANITARAC PREVARIO CEO SVET: Sirijskoj deci donosio igračke, ali onda je proradila pohlepa! Sad mora u zatvor!
Foto: Youtube/Printscreen

OSRAMOTIO SE

POZNATI HUMANITARAC PREVARIO CEO SVET: Sirijskoj deci donosio igračke, ali onda je proradila pohlepa! Sad mora u zatvor!

Planeta -

Rami Adam, finski državljanin sirijskog porekla, postao je poznat širom sveta kada je otkriveno da poklanja igračke deci u Siriji, međutim, sada je priča dobila neočekivan obrt.

Osuđen je na deset meseci zatvora zbog prevare. Naravno, nije bio problem što je lično nosio igračke u razoreni Alep, već je novac namenjen fondaciji za pomoć deci preusmeravao na sopstvene račune.

Sirijac je 5 godina živeo na relaciji Helsinki-Alep, nebrojeno puta je prelazio opasnu granicu, a događalo se i da ide peške po 16 sati kako bi ušao u zemlju u kojoj je rođen.

Cela priča počela je kad je Ramijeva trogodišnja ćerka rekla kako bi volela da mali Sirijci dobiju njene igračke. Tata nije predugo razmišljao, nabavio je igračke, vodu, hranu i lekove i krenuo na opasan put.

Usput je osnovao fondaciju za pomoć, ali nažalost, tu je proradila pohlepa. Sud u Helsinkiju ustanovio je da je deo novca završio u Ramijevom džepu. Tačnije, 70.000 dolara završilo je na računu koji je otvorio u Turskoj, a deo je utrošen na uređivanje kuće.

Adam će celu kaznu morati da odradi iza rešetaka zbog njegovih ranijih greha iz prošlosti. Bio je osuđen zbog poreske prevare, napada i posedovanja droge.

Kurir.rs/BBC Foto: Youtube/Printscreen

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track