BILI SU U BRAKU 52 GODINE, A ONDA SE ŽENA RAZBOLELA: Sklopili su dogovor zbog kojeg je penzioner (84) metalnom šipkom UBIO SUPRUGU (86)
Foto: Profimedia

UBISTVO IZ MILOSRĐA

BILI SU U BRAKU 52 GODINE, A ONDA SE ŽENA RAZBOLELA: Sklopili su dogovor zbog kojeg je penzioner (84) metalnom šipkom UBIO SUPRUGU (86)

Planeta -

Muškarac star 84 godine našao se pred sudom zato što je uz pomoć metalne šipke usmrtio svoju dve godine stariju suprugu koja je patila od demencije.

Lorens Franks (84) i njegova supruga Patrisija Franks (86) iz Getleja u Engleskoj, bili su u braku 52 godine, kada je Patrisiji dijagnostifikovana demencija. Prema navodima, oni su se tada dogovorili da ona nikada neće otiću u bilo kakvu ustanovu na lečenje, već da će ostati u njihovom porodičnom domu.

Međutim posle deset godina, njeno stanje je bilo sve gore. Bila je nepokretna i često nije bila u stanju da prepozna supruga. Kako je i Lorensovo zdravstveno stanje bilo sve teže, on se odlučio da umesto toga da smesti suprugu u dom mimo njihovog dogovora, uzme metalnu šipku i ubije je.

Kako se navodi, on je počeo da je udara po leđima i glavi, a kad mu je ponestalo snage, uzeo je jastuk i počeo je da je guši.

Na suđenju Franksu, sudija je prilikom izricanja presude naveo da razume njegov čin, kao i da je jasno sa kolikom količinom ljubavi i pažnje je vodio računa o svojoj supruzi sve dok je to mogao, čak i onda kada ona nije mogla da ga prepozna, dodajući da je ustanovljeno da je ubistvo izvršeno dok se nalazio u stanju smanjene odgovornosti.

Lorens Franks je osuđen na dve godine, zbog, kako je rečeno, ubistva iz milosrđa.

Kurir.rs/ Njujork post

Foto: Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track