Najnovije vesti

BILI SU U BRAKU 52 GODINE, A ONDA SE ŽENA RAZBOLELA: Sklopili su dogovor zbog kojeg je penzioner (84) metalnom šipkom UBIO SUPRUGU (86)
Foto: Profimedia

UBISTVO IZ MILOSRĐA

BILI SU U BRAKU 52 GODINE, A ONDA SE ŽENA RAZBOLELA: Sklopili su dogovor zbog kojeg je penzioner (84) metalnom šipkom UBIO SUPRUGU (86)

Planeta

Muškarac star 84 godine našao se pred sudom zato što je uz pomoć metalne šipke usmrtio svoju dve godine stariju suprugu koja je patila od demencije.

Lorens Franks (84) i njegova supruga Patrisija Franks (86) iz Getleja u Engleskoj, bili su u braku 52 godine, kada je Patrisiji dijagnostifikovana demencija. Prema navodima, oni su se tada dogovorili da ona nikada neće otiću u bilo kakvu ustanovu na lečenje, već da će ostati u njihovom porodičnom domu.

 

Međutim posle deset godina, njeno stanje je bilo sve gore. Bila je nepokretna i često nije bila u stanju da prepozna supruga. Kako je i Lorensovo zdravstveno stanje bilo sve teže, on se odlučio da umesto toga da smesti suprugu u dom mimo njihovog dogovora, uzme metalnu šipku i ubije je.

Kako se navodi, on je počeo da je udara po leđima i glavi, a kad mu je ponestalo snage, uzeo je jastuk i počeo je da je guši.

 

Na suđenju Franksu, sudija je prilikom izricanja presude naveo da razume njegov čin, kao i da je jasno sa kolikom količinom ljubavi i pažnje je vodio računa o svojoj supruzi sve dok je to mogao, čak i onda kada ona nije mogla da ga prepozna, dodajući da je ustanovljeno da je ubistvo izvršeno dok se nalazio u stanju smanjene odgovornosti.

 

Lorens Franks je osuđen na dve godine, zbog, kako je rečeno, ubistva iz milosrđa.

 

Kurir.rs/ Njujork post

Foto: Profimedia

 

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...