DIREKTOR KRIMSKIH LUKA: Plovidba kroz Kerč odvija se uobičajeno
Foto: Wikipedia

MIRNO

DIREKTOR KRIMSKIH LUKA: Plovidba kroz Kerč odvija se uobičajeno

Planeta -

SIMFEROPOLJ - Plovidba kroz moreuz Kerč odvija se normalno, izjavio je danas generalni direktor krimskih luka Aleksej Volkov.

"Plovidba kroz kanal Kerč je ponovo uspostavljena... radi uobičajeno", kazao je Volkov.

On je prethodno naveo da je Kerčki moreuz otvoren posle blokade koja je uvedena zbog incidenta koji se u nedelju dogodio u Crnom moru, kada su tri ukrajinska ratna broda - dva artiljerijska i jedan tegljač - nezakonito upala u ruske vode, pa ih je ruska ratna mornarica oružjem zaustavila i zaplenila.

Rojters je javio da na ukrajinskim brodovima nema tragova oštećenja i tako demantovao Kijev, koji je tvrdio da su brodovi teško oštećeni.

U incidentu su povređena tri ukrajinska vojnika i oni su dobili medicinsku pomoć, naveo je FSB. Rojters potvrđuje da ti vojnici nisu vitalno ugroženi.

Agencije javljaju da su Rusi reagovali zato što su ukrajinski ratni brodovi ilegalno ušli u teritorijalne vode Rusije, ignorisali upozorenje da stanu i vršili opasne manevre.

Ruska bezbednosna služba je prethodno navela da ima dokaze da je Ukrajina odgovorna za sukobe između ruskih i ukrajinskih brodova u Crnom moru.

Kurir.rs/Tanjug

Foto: Wikipedia/Ilustracija

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track