SLUŽBA BEZBEDNOSTI UKRAJINE PRIZNALA: Na brodovima koje su nam Rusi zaplenjenili u Kerču bili su naši špijuni! Išli su na BORBENI ZADATAK!
Foto: Reuters

NISU OBIČNI MORNARI!

SLUŽBA BEZBEDNOSTI UKRAJINE PRIZNALA: Na brodovima koje su nam Rusi zaplenjenili u Kerču bili su naši špijuni! Išli su na BORBENI ZADATAK!

Planeta -

KIJEV - Šef Slube bezbednosti Ukrajine (SBU) Vasil Gricak potvrdio informaciju o prisustvu dvojice vojnih kontraobaveštajaca SBU na brodovima ukrajinske mornarice koji su zarobljeni u nedelju u Kerčkom moreuzu zbog povrede ruske državne granice.

"Oficiri ukrajinske obaveštajne službe izvodili su borbene zadatke kontraobaveštajne podrške odeljenju ukrajinske mornarice, u skladu sa Članom 12 ukrajinskog zakona o Službi bezbednosti Ukrajine", navodi se Grisakovom saopštenju, koje prenosi Tass, a potvrđuju i ukrajinski izvori.

Rojters je prethodno objavio da je Gricak objavio da je ukrajinski vojni kontraobaveštajac teško ranjen pošto je ruski avion ispalio rakete na ukrajinska plovila tokom njihovog sučeljavanja u nedelju.

"Prema potvrđenim operativnim informacijama SBU, jedna od ruskih jurišnih letelica koristila je je dve nenavođene borbene rakete na ukrajinske čamce, a kao rezultat toga jedan od oficira SBU teško je ranjen", saopštio je Gricak.

Tri ukrajinska ratna broda u nedelju su pokušala da uđu u ruske teritorijalne vode u Kerčkom moreuzu, pa ih je Ruska ratna mornarica zaustavila i zaplenila. Novinaru Rojtersa bilo je omogućeno da vidi i ukrajinske brodove i mornare, a on je javio da su brodovi neoštećeni, a neki mornari samo lakše ranjeni.

Ukrajina je juče uvela ratno stanje, navodeći kao razlog pretnju od ruske kopnene invazije.

Kurir.rs/Tanjug

Foto: Reuters

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track