LOVAC PREŽIVEO NAPAD MEDVEDA, PA KOD KUĆE ZATEKAO HOROR: Zver je brutalno ubila njegovu ženu i ćerku (VIDEO)
Ilustracija, Foto: Profimedia

TRAGEDIJA

LOVAC PREŽIVEO NAPAD MEDVEDA, PA KOD KUĆE ZATEKAO HOROR: Zver je brutalno ubila njegovu ženu i ćerku (VIDEO)

Planeta -

Mladu majku i njenu desetomesečnu bebu ubio je grizli samo par metara od njihove kolibe u kanadskoj provinciji Jukon.

Valeri Teore (37) i njena ćerka, Adel Rošolt, preminule su u ponedeljak, u blizini jezera Einarson, udaljenog područja koje se nalazi oko 400 kilometara od glavnog grada Jukona, Vajthorsa.

Teore je bila učiteljica u osnovnoj školi u Vajthorsu. Sa partnerom Gjermundom Rošoltom je isplanirala da provede nekoliko meseci porodiljskog odmora na području u kom se u Kanadi love medvedi.

Radi se o velikim parcelama zemlje koje država iznajmljuje, a na kojima se mogu da love životinje zbog krzna. Njen partner je u ponedeljak popodne otišao da proveri zamke koje su postavili, a dok se vraćao napao ga je medved. Napao ga je na 100-tinjak metara udaljenosti od kolibe u kojoj su stanovali dok su bili u lovu.

On je ubio medveda, ali kada je došao do kolibe, video je da su mu kćerka i partnerka mrtve. "Kada je došao do kolibe, video je tela svoje supruge i kćerke odmah na izlazu iz kolibe", piše u izveštaju pogrebnika.

Veruje se kako su njih dve krenule u šetnju ili kasno ujutro ili rano popodne i da ih je tada napao isti medved koji je napao i Rošolta.

Par je imao vebsajt na kojem je Rošolt opisan kao vodič za prirodu i konzultant za mapiranje, dok je Teore opisana kao dizajnerka zanatskih proizvoda od krzna. Gardian piše i kako je na sajtu prikazana njihova ćerka Adele, koja je bila obučena u lisičje krzno.

Gardian piše da u Jukonu živi oko 7.000 grizlija, ali i kako su ovakvi smrtonosni susreti retkost. Poslednji napad medveda u kome je poginuo čovek dogodio se 2006. godine.

Kurir.rs/Gardijan

Foto: Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track