POROŠENKO SE JUNAČI NA TVITERU: Ukrajinski predsednik o Trampovom otkazivanju sastanka sa Putinom!
Foto: EPA

nije diplomatski

POROŠENKO SE JUNAČI NA TVITERU: Ukrajinski predsednik o Trampovom otkazivanju sastanka sa Putinom!

Planeta -

Ukrajinski predsednik Petar Porošenko reagovao je na objavu da predsednik SAD Donald Tramp otkazuje sastanak sa Vladimirom Putinom.

Dvojica predsednika trebalo je da se sastanu na marginama samita G20 u Argentini.

"S obzirom na činjenicu da mornari i brodovi nisu vraćeni iz Rusije u Ukrajinu, odlučio sam da bi za sve bilo najbolje da otkažem zakazani sastanak u Argentini sa predsednikom Vladimirom Putinom. Radujem se smislenom samitu čim ova situacija bude okončana", napisao je Tramp na Tviteru.

Konačnu odluku o otkazivanju sastanka sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom u Argentini, presednik Donald Tramp doneo je posle razgovara sa državnim sekretarom Majkom Pompeom, šefom kabineta Džonom Kelijem i savetnikom za nacionalnu bezbednost Džonom Boltonom, saopštila je danas portparolka Bele kuće Sara Sanders.

Tramp je inače, odmah po izbijanju novih tenzija između Rusije i Ukrajine, naveo da do sastanka u Buenos Ajresu možda neće doći.

Da podsetimo, tri ukrajinska vojna broda presrela je ruska mornarica u Crnom moru nakon što su navodno upala u ruske vode u nedelju. I dok Kijev navodi da je obavestio Rusiju o prolaženju, Moskva navodi da takvo obaveštenje nije dobila.

Kurir.rs/B92

Foto: EPA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja