ŠAMAR ZA MAKRONA NA G20: Francuski predsednik sleteo u Argentinu i dobio OVAKAV DOČEK! (VIDEO)
Foto: YT Screenshot

protokol

ŠAMAR ZA MAKRONA NA G20: Francuski predsednik sleteo u Argentinu i dobio OVAKAV DOČEK! (VIDEO)

Planeta -

Većina svetskih lidera je pri dolasku na samit G20 u Argentini imala i progodan doček, dobili su tretman sa crvenim tepihom, ili barem nekog visokog državnog funkcionera da se rukuju sa njim. Međutim, za francuskog predsednika Emanuela Makrona, vrhunac je bio samo tepih bez ijednog zvaničnika.

Zvaničnici u odelima, postavljeni blizu crvenog tepiha za uobičajeno rukovanje dobrodošlice, čekali su većinu svetskih lidera koji su sleteli u Buenos Ajres. Kineski predsednik Si Đinping je čak dobio i vojni orkestar!

Bilo je više za neke, manje za druge: američki predsednik Donald Tramp, je imao crveni tepih ali bez ijednog zvaničnika

Ali, ispred Makrona i njegove prve dame, kada su sišli sa svog aviona, sve je bilo pusto. Maknon je zbunjeno odlučio se da se rukuje sa osobljem aerodroma.

U dodatnom ironičnom preokretu, dvojica muškaraca kojeg su pozdravili francuskog predsednika imali su jarko žute prsluke, baš kao i one koje su nosili demonstranti koji su Pariz pretvorili u ratnu zonu manje od nedelju dana ranije.

Tek kada je Makron ušao u svoj automobil, prišla mu jepotpredsednica Argentine Gabriela Mičeti, koja je rekla da je zakasnila na pozdrav jer je bilo problema sa protokolom.

Kurir.rs/RT

Foto: YT Screenshot

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja