PARIZ U PLAMENU, NA ULICAMA BESNI RAT! Francuska pred vanrednim stanjem! U sukobu  policije i žutih prsluka 133 povređeno, 412 uhapšeno! (VIDEO)
Foto: Reuters, EPA, AP

HAOS!

PARIZ U PLAMENU, NA ULICAMA BESNI RAT! Francuska pred vanrednim stanjem! U sukobu policije i žutih prsluka 133 povređeno, 412 uhapšeno! (VIDEO)

Planeta -

PARIZ - Francuska razmatra da uvede vanredno stanje da bi se sprečilo ponavljanje jednog od najvećih nereda u poslednjih više od 10 godina, rekao je danas portparol francuske vlade Benžamin Grivo.

MUP Francuske saopštio je da su tokom ovih najgorih gradskih protesta u poslednjih nekoliko godina povređene 133 osobe, a 412 je uhapšeno.

Francuska vlada poziva miroljubive demonstrante da dođu za pregovarački sto, dodao je portparol.

Grupa maskiranih mladih ljudi, od kojih su neki imali metalne šipke, napravila je u subotu nered na ulicama Pariza, paleći na desetine automobila i barikada.

"Moramo da razmotrimo mere koje će se preduzeti da se ovi incidenti ne ponove", rekao je Grivo radiju Evropa 1.

1 / 16 Foto: Reuters

Upitan da li će se uvesti vanredno stanje, Grivo je rekao će da predsednik, premijer i ministar unutrašnjih poslova razmotriti sve opcije na sastanku koji će biti održan danas.

Tokom protesta Žutih prsluka u subotu su uhapšene najmanje 224 osobe u Parizu, i to pre svega u okolini Jelisejskih polja.

U Parizu su u subotu, trećeg vikenda zaredom, izbili sukobi demonstranata i policije tokom protesta "žutih prsluka" zbog povećanja taksi na gorivo.

Pojedini demonstranti napali su policajce u retko kad viđenom nasilju u centru Pariza. Policija je uzvratila neverovatnom brutalnošću.

Kurir.rs/Tanjug

Foto: EPA, AP, Reuters

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track