IMRAN KAN ODBRUSIO AMERIKANCIMA: Ne tretirajte Pakistan kao plaćenika, vređate naše dostojanstvo
Foto: EPA

otvoreno

IMRAN KAN ODBRUSIO AMERIKANCIMA: Ne tretirajte Pakistan kao plaćenika, vređate naše dostojanstvo

Planeta -

Pakistanski premijer Imran Kan izjavio je da njegova zemlja nikada neće sarađivati sa Sjedinjenim Državama ako ova država nastavi da tretira islamsku zemlju kao svog "plaćenika".

U svom prvom intervjuu Vašington Postu, novoizabrani premijer Pakistana rekao je da Islamabad nikada neće prihvatiti novac za borbu protiv nekog, jer to ne samo da ima svoju cenu u ljudskim životima, već i dovodi u pitanje dostojanstvo zemlje.

"Nikada ne bih želeo da imam odnos u kome se Pakistan tretira kao najamnik koji za pare ide u rat. Nikada se ne bi trebali da se opet stavimo u ovu poziciju, ne samo da što nast to košta ljudskih života, već predstavlja i razaranje naših plemenskih područja, ali takođe uništava naše dostojanstvo. Želeli bismo da imamo dobre odnose sa SAD-om ", rekao je Kan.

Izjava Kana dolazi nakon stalnih optužbi od strane SAD, da ova zemlja podržava teroriste. Objašnjavajući da Pakistan nije imao ulogu u napadu na svetski trgovinski centar u Njujorku 2001. godine, Kan je rekao: "Nikada nisam shvatio ove optužbe. Pakistan nije imao nikakve veze sa 11. septembrom . Al-Kaida je boravila u Avganistanu. Nijedan Pakistanac nije bio uključen u to. Pa ipak, od Pakistana je zatraženo da učestvuje u američkom ratu. Dosta ljudi u pakistanu se protivilo tome, uključujući i mene".

Kurir.rs/AMI

Foto: EPA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track